Exposició In-visibles 8M al corredor principal de l’IES Leopoldo querol

GALERIA D’ART 8M

L’exposició “In-visibles” planteja una acció en la qual es crea una galeria d’art on, mostrant algunes autores i obres indispensables, es reivindica el paper de les dones i es fa palés l’oblit en la història de l’art. El treball es comparteix amb la comunitat de l’IES Leopoldo Querol i a tot el públic en general amb una finalitat divulgativa, reivindicativa i didàctica.

La mostra ha estat realitzada per l’alumnat de l’assignatura de Dibuix Artístic I del Batxiller d’Arts de l’IES Leopoldo Querol de Vinaròs i coordinat i dirigit pel Departament d’Arts Plàstiques. Els treballs han estat fets fonamentalment amb material reciclat i ve acompanyada per un treball teòric pràctic a l’aula perquè l’alumnat conega, treballe i tinga referents de dones artistes.

En els museus i les galeries d’art veiem que les dones són retratades com a subjectes passius, no com autores i que les seues obres estan sobretot al magatzem i no formen part del relat de la història, moltes d’elles com a obres anònimes o signades per homes. L’exposició “In-visibles” planteja fer notar la llacuna que hi ha en la visibilitat de les artistes, un rescat i una reivindicació de la creativitat de les dones.