TALLER DE BATUCADA A L’IES LEOPOLDO QUEROL

El Departament de Música de l’IES Leopoldo Querol ha organitzat un taller de batucada per als alumnes de primer i segon d’ESO, dins de la seua programació anual per al present curs. Aquesta jornada es va realitzar passat dilluns 21 de març i els encarregats principals de dur-la a terme van ser els professors i responsables d’ESMUVI, Escola de Música i Dansa de Vinaròs, Juanjo Bas Forner, director, i Alberto Cabello Linares, professor de percussió.

Els alumnes van poder aprendre nocions bàsiques sobre els instruments que formen una batucada, dels seus orígens i d’altres en general, i de la seua forma de tocar-los.

Posteriorment, es van posar en pràctica exercicis de percussió corporal i de bases rítmiques típicament carnavalesques en les que els alumnes van participar de forma activa tocant els esmentats instruments sobre l’escenari.

Va ser, doncs, una bona forma d’assimilar transversalment diferents competències musicals relacionades amb la festa més coneguda de la ciutat, el Carnaval.

Donem les gràcies a l’ESMUVI i a l’Associació d’Estudiants de l’IES que va subvencionar aquesta activitat.