25 de novembre. Dia internacional contra la violència de gènere.
Amb motiu de la celebració d’este dia s’han realitzat en el centre distintes activitats. En les tutories, s’ha treballat la cançó d’Amaral Eixir corrent per a reflexionar sobre els maltractaments a la dona. L’alumnat de 1r Batxiller Científic, es va encarregar d’elaborar un panell on apareixien els noms de les víctimes per violència de gènere en este 2017. Durant el pati, alumnes de 2n ESO van llegir un manifest que prèviament havien treballat en l’assignatura de Valors ètics.
Un altre departament molt actiu a realitzar activitats ha sigut el de Plàstica que ha dissenyat una sèrie d’activitats dirigides a primer cicle de l’ESO, a fi de conscienciar alumnes i alumnes sobre este greu problema que patix el conjunt de la societat.
Estes activitats han sigut relacionades amb les unitats didàctiques de la programació donant-li un caràcter de projecte col·laboratiu i els resultats han sigut exposats en la decoració del hall d’entrada i distribuïdors, a manera de “instal·lació”; amb el missatge de la “no violència”; per a celebrar l’efemèrides. Els professors del departament implicats han sigut; Rafaela Miralles i Constantino Callat, els grups participants han sigut tots de 1r i 2n de l’ESO i alguns alumnes-as voluntaris de 3r, 4t de l’ESO i 1r BACH.
El projecte ha consistit en la creació d’un ambient reivindicatiu en el vestíbul central per mitjà de l’exposició dels treballs següents:
a) Confecció de flors de paper de periòdic i preparació de garlandes per a la seua exposició. “La flor com a símbol de la feminitat expressada en paper de premsa escrita, on una tragèdia queda convertida en trista notícia del día”
b) Preparació del lema “NI UNA MÉS NI UNA MENYS” com a missatge de la Instal·lació sobre la paret principal del vestíbul, així com una sèrie de mans impreses sobre paper de color violeta (icona de la no-violència contra la dona).
c) Venus de Milo amb corona de violetes i pitxer amb flors sobre pedestal.
d) Cartell de la celebració 25 DE NOVEMBRE com a portada del llibre que utilitzem habitualment per als esdeveniments.
e) Disseny i confecció de camises de paper de seda a grandària natural, en colors blanc, rosa i violeta. Este últim treball ha sigut triat pel que suposa el món de la confecció tèxtil en l’emancipació de la dona i les seues possibilitats laborals i per tant d’independència econòmica. Simbòlicament fa al·lusió a l’absència d’aquelles dones que van deixar la seua vida i treballs pendents, quedant les camises suspeses en l’espai i en el temps.
Amb totes estes activitats es pretén conscienciar l’alumnat d’este problema social present en moltes cases.