Proves d’accés als cicles formatius 2024

PROVES D’ACCÉS ALS CICLES DE FORMACIÓ PROFESSIONAL DE GRAU MITJÀ I SUPERIOR 2024

Publicat en DOGVnº9785-09/02/2024

REQUISITS PER PODER PRESENTAR-SE A AQUESTES PROVES

 • Requisit d’edat:   Tindre o complir durant el 2024, 17 anys (si vols presentar-te a les proves per accedir a un Cicle d’FP de Grau Mitjà).

                                      Tindre o complir durant el 2024, 19 anys (si vols presentar-te a les proves per accedir a un Cicle d’FP de Grau Superior).

DATES PER A LA INSCRIPCIÓ

 • La inscripció es realitzarà del 20 al 28 de març 2024.
 • La sol·licitud per presentar-se a les proves, juntament amb la documentació requerida, signada a mà o electrònicament, s’haurà d’enviar per e-mail mitjançant un únic correu electrònic a la secretaria de l’IES on vulgues fer les proves (e-mail IES Honori Garcia: 12002661.secretaria@edu.gva.es). (NOTA: Obligatori indicar en assumpte: PAC, NOM i COGNOMS DEL SOL·LICITANT)

DOCUMENTACIÓ

Per a Grau Mitjà:

Per a Grau Superior:

Tota aquesta documentació es troba disponible en el següent enllaç:   https://ceice.gva.es/va/web/formacion-profesional/pruebas-de-acceso-a-ciclos-formativos

EXEMPCIONS:    Entregar documentació des del 20 de març fins el 28 de juny.

Pots demanar exempció d’examen d’alguna matèria o d’alguna part de la prova. Per poder demanar-la caldrà presentar certificat acadèmic justificatiu com a que has aprovat les matèries corresponents en 4t d’ESO o en 2n de Batxillerat (segons corresponga).

Si demanes exempció d’una part, la teua qualificació en eixa part de la prova serà la mitjana aritmètica amb dos decimals de les assignatures corresponents en 4t   d’ESO o  2n   de Batxillerat.

Si demanes l’exempció d’una assignatura concreta, a partir de la teua qualificació en la matèria corresponent, s’aplicarà el següent barem i conversió: – Suficient: 5,5 – Bé: 6,5 – Notable: 8 – Excel·lent: 10.

L’accés als cicles de Formació professional es fa per la nota mitjana, siga en l’etapa o siga per prova d’accés. Per tant, si et presentes a la prova has d’intentar traure la nota més alta possible, el que implica que per demanar una exempció d’alguna matèria o part has d’estar prou segur/a que en eixa o eixes matèries tindràs molt bona qualificació. En cas contrari, pot ser més recomanable fer la prova, ja que el nivell exigit és més baix que el que a tu t’han exigit aquest curs.

PRESENTAR LA DOCUMENTACIÓ REQUERIDA AL CORREU DEL CENTRE (e-mail JAUME I: 46017201.secretaria@edu.gva.es). (NOTA: Obligatori indicar en assumpte: PAC, NOM i COGNOMS DEL SOL·LICITANT)

CALENDARI:

 •  Inscripció: del 20 al 28 de març
 •  Llistes alumnes que han de realitzar la prova en un altre centre: 24 d’abril
 •  Llistes provisionals d’admesos: 24 d’abril
 •  Reclamació llistes provisionals d’admesos i exclosos: 24 al 26 d’abril
 •  Llistes definitives d’admesos i exclosos: 3 de maig
 •  Realització prova d’accés a grau mitjà i superior : 20 i 21 de maig
 •  Llistes provisionals qualificacions: 31 de maig
 •  Reclamació llistes provisionals qualificacions: del 3 al 5 de juny
 •  Entrega documentació justificativa: del 20 de març al 28 de juny
 •  Llistes definitives de qualificacions: 7 de juny
 •  Lliurament de certificats de la prova: del 10 al 28 de juny.

HORARIS:

 • Horari de los proves d’access a Cicles de Grau Mitjà. Fes click ací.
 • Horari de los proves d’access a Cicles de Grau Superior. Fes click ací.

LLOC REALITZACIÓ PROVES D’ACCÉS

 • Si et presentes a les proves d’accés per als Cicles de Grau Mitjà, pots examinar-te en qualsevol centre públic de la Comunitat Valenciana que impartisca qualsevol cicle d’FP.
 •  Les proves per accedir als cicles d’FP de Grau Superior es realitzaran en els centres públics de la Comunitat Valenciana que imparteixen cicles relacionats amb l’opció que tries per fer l’examen de la part específica, en funció del cicle de Grau Superior que vulgues cursar.

COM ÉS LA PROVA D’ACCÉS ALS CICLES DE GRAU MITJÀ?

La prova és única. Consta de 3 parts:

 1. Part lingüística: t’examinaràs de les matèries següents:
 • Llengua i literatura (castellà o  valencià, hauràs de triar una de les dos) i
 • Llengua estrangera (anglés).
 1. Part social:
 • Ciències socials, geografia i història.
 1. Part científica-matemàtica-tècnica:
 • Matemàtiques.
 • Ciències naturals
 • Tractament de la informació i competència digital (TICS-Informàtica bàsica).

COM ÉS LA PROVA D’ACCÉS ALS CICLES DE GRAU SUPERIOR?

Consta de dues parts, una comuna, igual per a tot l’alumnat, i una específica que hauràs de triar en funció del Cicle que vulgues cursar:

 1. A) Part comuna: t’examinaràs de:
 • Llengua i literatura (hauràs de triar un dels dos comentaris de text proposats el de castellà o el de valencià).
 • Llengua estrangera (anglés)
 • Matemàtiques
 • Tractament de la informació i competència digital.
 1. B) Part específica, que constarà de dos apartats, b1 i b2, i inclourà continguts de determinats coneixements bàsics de matèries del batxillerat segons siga l’opció a la qual estiga adscrit el cicle formatiu:

Opció A d’Humanitats i Ciències Socials: Per a l’accés als cicles d’FP de Grau Superior de les famílies professionals de: Administració i Gestió; Comerç i Markèting; Hosteleria i Turisme; Serveis Socioculturals i a la Comunitat. Hauràs de triar dos de les tres opcions, a triar entre:

  • Història del Món Contemporani,
  • Economia de l’Empresa i
  • Geografia.

Opció B Tecnologia: Per a l’accés als cicles d’FP de Grau Superior de les famílies professionals de: Arts i Artesanies; Arts Gràfiques; Edificació i Obra Civil; Electricitat i Electrònica; Energia i Aigua; Fabricació Mecànica; Imatge i So; Informàtica i Comunicacions; Instal·lacions i Manteniment; Fusta, Moble i Suro; Marítimopesquera; Tèxtil, Confecció i Pell; Transport i Manteniment de Vehicles i Vidre i Ceràmica. Hauràs de triar dos de les tres opcions, a triar entre:

  • Dibuix Tècnic II,
  • Tecnologia Industrial II 
  • Física i Química.

Opció C Ciències: Per a l’accés als cicles d’FP de Grau Superior de les famílies professionals de: Activitats Físiques i Esportives; Agrària; Imatge Personal; Indústries Alimentàries; Química, Sanitat i Seguretat i Medi Ambient. Hauràs de triar dos de les tres opcions, a triar entre:

  • Física,
  • Biologia i Ciències de la Terra 
  • Química

MODELS DE PROVES D’ACCÉS

NORMATIVA

CURSOS PREPARATORIS

Proves d’accés als cicles formatius

Prepara’t per a fer el següent pas en la teua carrera educativa! La Direcció General de Formació Professional ha convocat les proves d’accés als cicles de grau mitjà i superior per a l’any 2024.

És la teua oportunitat d’obrir les portes cap a una formació professional de qualitat i oportunitats laborals emocionants. No perdes l’oportunitat d’assolir les teues metes educatives i professionals!

Inscripció en les proves del 20 de març al 28 de març

Realització de les proves els dies 20 i 21 de maig

Fes clic ací per conèixer la convocatória completa: https://dogv.gva.es/datos/2024/02/09/pdf/2024_981.pdf

Concurs Caixa La Vall – 120 aniversari

Compartim amb vosaltres una emocionant oportunitat creativa que esta organitzant Caixa La Vall per als estudiants dels tres instituts. És un plaer anunciar el Concurs de Disseny en honor al 120é aniversari, en col·laboració amb els tres instituts de la Vall d’Uixó.

En aquest concurs, convidem als estudiants de l’IES Honori Garcia a plasmar la vostra inspiració i creativitat dissenyant una Tote Bag que celebrarà aquesta fita tan especial per la nostra població. Les tres propostes guanyadores no només tindran l’oportunitat de veure la seua creació convertida en una realitat tangible, sinó que també es regalaran a l’estudiantat dels tres instituts.

Per fer-ho encara més interessant, els autors dels tres dissenys guanyadors rebran un merescut premi econòmic de 250 € com a reconeixement pel seu talent i dedicació.

Alguns requisits a tenir en compte:

 • Les vostres propostes han de ser originals. 
 • Integreu el logo del 120 aniversari de Caixa La Vall de manera harmoniosa al vostre disseny.
 • Assegureu-vos que els vostres dissenys estiguen en una tinta plana, garantint així una cohesió visual.

Adjuntem el logo en format PNG, que podeu integrar amb facilitat a la vostra obra mestra. També us enviem un document PDF amb detalls exhaustius sobre el concurs, per assegurar-nos que disposeu de tota la informació necessària per a participar amb èxit.

El termini per presentar la vostra creativitat és el dia 13 de febrer de 2024. Els treballs els podeu fer aplegar en termini i forma a qualsevol membre del departament de plàstica o al del departament de comerç i màrqueting.

Estem impacients per veure les vostres increïbles creacions. Molta sort a totes i tots els participants.

Logo format PNG

Dossier

Fes CLIC per conèixer les bases del concurs

Tourbiz4vet – Atenes

🌍🤝 Les aules han donat pas a Atenes! 🇬🇷 Els estudiants de segon curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Comerç i Marketing han arribat a la capital grega, tot gràcies al seu dedicat treball en el projecte Tourbiz4vet durant els últims dos anys.

Aquesta emocionant oportunitat neix de la seua implicació en matèries de sostenibilitat empresarial. Els estudiants han conreat aquesta experiència amb la creació d’una aplicació mòbil única. Aquesta eina innovadora permet als clients dels comerços locals fer compres conscientment i fomentar pràctiques sostenibles per part de les empreses involucrades en el projecte.

La trobada internacional amb els socis europeus a Atenes és el punt culminant d’aquests dos anys intensos. Hem treballat des de la creació de la web del projecte fins a investigar en matèria comercial, dissenyar campanyes de comunicació i desenvolupar l’aplicació mòbil.

Aquesta experiència no només és un èxit per al projecte, sinó també una oportunitat d’enriquiment personal i cultural. Hem tingut l’alegria de conéixer i connectar amb la meravellosa cultura dels nostres socis i amics grecs!📱🌱

ieshonorigarcia #gvaeducacio #lavallduixo #femxarxafp #xarxanovigi #aulaempren #comerçmola #fplaprimeraopció #innovatec #fpvalenciana #comerçimàrqueting #Tourbiz4vet #Atenes #SostenibilitatEmpresarial #ExperiènciaÚnica #CulturaEuropea

Transmissió de virus respiratoris a les aules

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació i la Conselleria de Sanitat han fet una sèrie de recomanacions als centres educatius no universitaris de la Comunitat Valenciana per a evitar la transmissió de virus respiratoris a les aules després de les vacances de Nadal.

Davant de la situació epidemiològica actual i l’increment de casos de grip i d’infeccions respiratòries agudes (IRA), les conselleries d’Educació i Sanitat han indicat als centres escolars, a través d’una circular, la importància de reforçar les mesures preventives en els entorns educatius per a disminuir, en la major mesura que siga possible, la transmissió i la incidència de virus respiratoris.

En este sentit, es recomana que se seguisquen algunes mesures de prevenció com la vacunació contra la grip i SARS-Cov2 a tot el personal docent i auxiliar de l’entorn educatiu i que mantinga contacte amb l’alumnat.

Davant de símptomes menors de malaltia respiratòria aguda (tos, esternuts, mucositat nasal …) és recomanable la utilització de mascareta en alumnes, professors i personal auxiliar. Si es tenen altres símptomes, com ara febre per damunt dels 38 graus, malestar general i/o dificultat respiratòria es recomana no assistir al centre educatiu.

A més, en la circular s’ha insistit en la importància de la higiene de mans mitjançant una llavada de manera freqüent amb aigua i sabó o amb solució hidroalcohòlica, així com evitar tocar-se el nas, els ulls, la boca o la mascareta.

Finalment, s’ha recomanat als centres educatius que ventilen de manera natural les aules i àrees d’alta interacció social i que mantinguen una temperatura adequada.

Noves dates viatge a la neu

📢 Comunicat Important 🌨️❄️ – Canvis en l’Excursió a la neu de 3r d’ESO

Estimada comunitat de l’IES Honori Garcia,

Us informem sobre alguns ajustos importants en l’excursió a la neu programada per als estudiants de tercer d’ESO. 

Canvis de Dates: Abans estava programada del 8 a l’11 de gener. Ara, l’excursió se celebrarà del 9 al 12 de gener. Actualitzeu les vostres agendes per assegurar-vos de les dates correctes.
Canvi d’Hora de Sortida: La sortida, inicialment programada per les 8:00 h, s’ha modificat i ara serà a les 10:30 h. Aquest ajust permetrà una sortida més tranquil·la i segura per a tots els participants.
Canvi de Lloc: Inicialment, l’excursió estava planificada al Port del Compte. No obstant això, hem decidit canviar el lloc a La Molina i l’Hotel Supermoliona per oferir una experiència diferent i enriquidora als nostres estudiants.


Aquestes adaptacions s’han pres amb l’objectiu de garantir la seguretat i el benestar dels nostres alumnes durant aquesta meravellosa experiència hivernal. Agraïm la vostra comprensió i col·laboració en aquests canvis.

Si teniu qualsevol pregunta o inquietud, no dubteu a contactar amb nosaltres. 

MARXA SOLIDARIA MMB

🌈🚶 Estem emocionats de compartir que el pròxim dijous 21 de desembre se celebra la VI Marxa Solidària MMB al nostre IES Honori Garcia! 🤝💙 Un esdeveniment carregat d’emoció i solidaritat preparat amb molt d’amor pels nostres estudiants. En primer lloc, tindrem una marxa solidària per recaptar fons per AFANIAD i l’Associació Contra el Càncer de la Vall d’Uixó, seguida d’un esmorzarsolidari organitzat pels nostres alumnes de Batxiller. 🏃🍲

Per a aquest dia tan especial, hem organitzat diverses sorpreses, com el sorteig d’una samarreta del jugador del FC Barcelona, Ferran Torres, i més de 30 productes dels nostres comerços locals! 🎁✨ Volem expressar el nostre agraïment especial a les entitats que patrocinen aquest esdeveniment solidari: Caixa La Vall, Hervall, AMPA de l’IES Honori Garcia, Ajuntament de la Vall d’Uixó, AFANIAD i l’Associació Contra el Càncer de la Vall. 🙏

A més, volem donar les gràcies als establiments comercials que han contribuït a aquesta solidaria causa amb els seus productes i suport:
Coves de Sant Josep, Bar Alabama, Kids Republic, Granell Roig, Pause, Shelen, Optica Visión, Angisa Pinturas, Segarra Barbera, Capricho, Trébol Farmacias, Folder, Total Sports, Multicopias, Electrodomésticos Bartolome, Tienda Mascota, Sport Sorribes, Pickin Pack, Famacia les Corts, Farmacia Bovaira, Farmacia Beltran Navas, Cortinas Mari, Ferreteria Díaz, Les cosetes del mercat, Mangriñan Frutos Secos, Bar Miro, Centre dietetic l’Herbolari, Estudi Fotografic Mira, Cafe Gourmet i Telepizza. 🛍️💖

Us convidem a unir-vos a nosaltres i fer que aquest esdeveniment siga tot un èxit! 🌟🎉 

#ieshonorigarcia #gvaeducacio #lavallduixo #MMB #Marxasolidaria #MarxaSolidàriaMMB #Solidaritat #ComerçLocal #Agraïment

Qüestionaris de context

Seguint instruccions de la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa, durants aquests dies començarem el procediment per a la realització dels qüestionaris de context als nivells de 4t ESO, 2n BAT i 2 FPB d’Educació Secundaria de l’IES Honori Garcia.