Rescat del mussol

Avui ens hem trobat amb aquest mussol al nostre institut, immediatament s’ha procedit a posar-lo fora de perill. Després de moltes crides me l’he emportat al “centre de recuperació de fauna salvatge”. Allí l’han posat amb uns altres de la seua espècie. En poc de temps es recuperarà. L’Athene Noctua, perquè així és el seu nom científic, és un ocell sedentari, és a dir, roman tota la seua vida en el mateix territori i en parella. I és que el mussol és una espècie monògama on el període de reproducció sol donar-se entre març i abril. Durant aquests mesos, solen emetre un tentinejant so melòdic. Al contrari que altres espècies d’ocells, el mussol no necessita materials específics per a construir el seu niu, sinó que qualsevol clivella o forat els val per a nidificar. Les femelles solen posar entre 2 i 5 ous que incubaran en un període de 28 dies aproximadament. El mes de maig és el moment en el qual comencen a nàixer les cries dels mussols. Naixen cegues ino és fins a les cinc setmanes quan comencen a volar. En concret aquest estava una mica desnodrit. Tal vegada després de molts dies sense menjar i refugiat de les nombroses gavines que ronden l’institut. No és preciós?

Imatge del mussol trobat a l’institut