ELABORACIÓ DE PRODUCTES ALIMENTARIS
l Cicle Formatiu de Grau Mitjà de ELABORACIÓ DE PRODUCTES ALIMENTARIS té una durada de dos cursos acadèmics amb un total de 2000 hores de formació i acredita, en acabar el cicle, el títol oficial de “Tècnic en Elaboració de Productes Alimentaris”. Aquest ensenyament no precisa de cap coneixement específic previ de l’especialitat i està focalitzat a impartir i reforçar els aspectes pràctics partint d’una consolidació de conceptes necessaris. Després de cursar els mòduls ordinaris, l’alumne accedeix durant un trimestre a la Formació en Centres de Treball.
QUINES OCUPACIONS POTS EXERCIR
Elaborador / elaboradora de productes alimentaris.
Operador / operadora de màquines i equips per al tractament i elaboració de productes alimentaris.
Operador / operadora i controlador / controladora de línies d’envasament i embalatge.
Recepcionista i almacenador/a.
Acopiador / acopiadora de matèries primeres i materials a les línies de producció.
Dosificador / dosificadora.
Supervisor / supervisora de línia
MÒDULS PROFESSIONALS
- Matèries primeres en la indústria alimentària.
- Operacions de condicionat de matèries primeres.
- Tractaments de transformació i conservació.
- Processament de productes alimentaris.
- Principis de manteniment electromecànic.
- Processos tecnològics en la indústria alimentària.
- Venda i comercialització de productes alimentaris.
- Operacions i control de magatzem en la indústria alimentària.
- Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments.
- Formació i orientació laboral.
- Empresa i iniciativa emprenedora.
- Formació en centres de treball.
COM S’ACCEDIX
Accés directe:
Graduats en Educació Secundària Obligatòria.
Titulats de Formació Professional de primer grau (Tècnic auxiliar).
Titulats de Formació Professional de grau mitjà (Tècnic).
Tindre el 2n de BUP aprovat.
Haver superat el segon curs del primer cicle experimental de reforma dels ensenyaments mitjans.
Haver superat, dels ensenyaments d’Arts Aplicades i Oficis Artístics, el tercer curs del pla de 1963 o segon de comuns experimental.
Altres titulacions equivalents a efectes acadèmics.
Accés a través de prova:
Sense complir cap dels requisits acadèmics d’accés directe, tindre dèsset anys d’edat o complir-los durant l’any en curs, i superar la corresponent prova d’accés.
TITULACIÓ QUE S’OBTÉ: TÈCNIC EN OLIS D’OLIVA I VINS.
L’alumnat que obtinga la titulació podrà accedir als estudis de Batxillerat.
O continuar altres estudis de Formació Professional.
TITULACIONS EQUIVALENTS
Conforme la norma vigent, tenen els mateixos efectes professionals i acadèmics les titulacions següents
Tècnic en Elaboració d’Olis i Sucs, (LOGSE)
Tècnic en Elaboració de Vins i altres Begudes, (LOGSE)