Programari lliure.
La Generalitat Valenciana ha fet una aposta important des de 2005 pel programari lliure al Centres Educatius i a l’Administració. Això suposa un important estalvi per a les butxaques dels ciutadans; però, tot i que és important, això és un valor secundari si avaluem tot el que està darrere d’aquesta opció en els nostres comportaments i modes de vida davant les tecnologies de la informació i la comunicació.
Prometeus es va enfrontar al deus de l’Olimp perquè volia que els humans gaudiren de la saviesa reservada a uns pocs. Sembla màgia com des de 1971 n’hi ha un moviment semblant en quant a la construcció i a la socialització del coneixement al camp de les tecnologies: això és GNU/Linux.
Encara que no és molt conegut, GNU/Linux està darrere del 97% dels grans servidors d’informació i d’Internet, als ordinadors del CERN i als centres d’investigació més importants del Món, a l’Estació Espacial Intenacional a l’espai, al teu mòbil Android, … i és coneixement lliure:
«El programari lliure és el programari que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris i destinatàries també tindran aquests drets.» (Viquipèdia).
Com a difusió del programari lliure, l’IES ha creat una pàgina amb recursos diversos que podeu consultar clicant a la imatge inferior.