Professorat
El departament d’Informàtica està compost per 3 professors: María Benique García, Eva María Gómez Pérez i Abelardo Martínez Serrano.
Metodologia
El nostre departament elabora els seus propis materials, que segueixen una metodologia pràctica basada en tres fonaments:
1) «Learning by doing». La millor manera d’aprendre informàtica és practicar a l’ordinador, atés que la nostra assignatura té un component eminentment pràctic.
2) «Scaffolding». La nostra metodologia es basa en la teoria sociocultural de Bastida (Scaffolding en anglés) de Lev Vygotsky, que va ser un important i prestigiós psicòleg rus d’origen jueu i un dels més destacats teòrics de la psicologia del desenvolupament. S’utilitzen pràctiques guiades interconnectades que van incrementant a poc a poc la seua dificultat, de manera que els estudiants són guiats mitjançant tasques interactives que activen la seua zona ZPD i els ajuden a aconseguir el seu següent nivell d’aprenentatge.
3) «Actualització tecnològica». La Informàtica és una ciència que es troba en constant evolució, raó per la qual el departament actualitza els recursos didàctics, de manera que es treballe amb l’última versió dels programes i aplicacions.
Recursos didàctics. Aules i equipació
El centre disposa de dues aules d’informàtica completament equipades. La primera té 30 equips clients i 1 servidor, mentres que la segona té 19 equips clients i 1 servidor. El maquinari dels equips clients es correspon amb un processador Intel i3 d’última generació, 8 Gb RAM, 1 Tb de disc dur i pantalles LED de 19». El servidor de l’aula gran és un Intel i7 d’última generació, 32 Gb RAM, 2 discos durs d’1 Tb i pantalla LED de 19». El servidor de l’aula més xicoteta és un AMD Quad Core, 8 Gb RAM, 2 discos durs d’1 Tb i pantalla LED de 19».
Recursos didàctics. Programari
Tots els equips tenen instal·lat el sistema operatiu Lliurex, que és una versió de Linux Ubuntu, i diverses aplicacions d’ofimàtica i de programació, com ara LibreOffice, GIMP, Scratch, Audacity, LibreCAD, VLC, etc. El departament d’Informàtica segueix la filosofia de programari lliure, que té l’avantatge de ser gratuït i de funcionar tant en Linux com en Windows.