LUDI SAGUNTINI: clásicos en la luna

Com cada any, l’alumnat de Llatí, Grec i Arts Escèniques va acudir el divendres dia 19 d’abril als Ludi Saguntini. La presentació de l’acte, a càrrec de les associacions Prosopon i Ludere et discere, va començar amb la representació de la Pompa et totum latine: el presentador iniciava l’acte donant-nos la benvinguda en llatí i presentant els membres de la processó caracteritzada amb diferents personalitats representants de les millors famílies nobles de Saguntum. De la mateixa que ho farien en l’antiga Roma, aquests nobles s’asseurien a les primeres grades, on tindrien els seus seients reservats. A continuació, entraren el conjunt de saltatores, les ballarines i ballarins interpretaren les seves danses i càntics en honor de la deessa de la fertilitat.

L’obra de teatre que es va representar a l’escenari porta com a títol Clásicos en la luna i ha estat preparada pel grup de teatre Clásicos Luna, de l’IES Pedro de Luna de Zaragoza. L’obra consisteix en una adaptació actual dels clàssics Miles gloriosus de Plaute, Medea de Eurípides i L’Iliada de Homer. A més a més, incloïa adaptacions de musicals tematitzats amb les obres clàssiques.

Encara que les grades són a l’aire lliure i passàrem un poc de calor, vam gaudir de l’espectacle.