VI EDICIÓ DEL SEMINARI “APRENDRE A LLEGIR ELS CLÀSSICS”: ELS PRESOCRÀTICS

La iniciativa del Seminari "Aprendre a llegir els clàssics", com cada curs, parteix del Departament de Filosofia (Antonio Lastra) i el Departament de Grec (Juan José Tejero) i té l’objectiu que tothom puga llegir, entendre i reflexionar sobre textos clàssics. Alumnat de tots els nivells, des de 1r ESO fins a 2n de Batxiller, i professorat de diferents departaments es reuneixen a l’hora de l’esplai, a l’Aula de Filosofia. Allí exposen les seues idees en comú, després d'haver llegit alguns fragments escollits en versió original (Llatí i Grec) i/o traduïts (al valencià, castellà o anglés).

En edicions anteriors s’ha estudiat textos com ara La República de Plató, La República de Ciceró, La Ilíada i l'Odissea d'Homer o Dela Natura (De Rerum natura) de Lucreci. Enguany el seminari està dedicat als autors presocràtics. El centre ha adquirit la col·lecció Early Greek Philosophy de l’editorial LOEB, Classical Library.

Com en cada edició, els organitzadors han convidat a un ponent especialista. Així, el passat 14 de gener vam rebre la visita al nostre centre del professor Dr. Manuel E. Vázquez que ens va parlar sobre “Heidegger y los presocráticos”. La conferència començà a les 10:00h i va finalitzar a les 14:00h. L’aforament permés de l’aula de Filosofia es va omplir amb la participació d’alumnat de tots els cursos, tant d'ESO com de Batxillerat, a més de l’assistència d’àntic alumnat del centre i estudiants universitaris.

Ens continuem reunint cada dia al segon esplai. No cal inscriure’s a cap lloc si esteu interessats, esteu convidats i convidades!

Aprendre a llegir els clàssics - IV Edició