25 NOV – Dia internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona

MANIFEST

Les violències masclistes estan per tot arreu: en el llenguatge, en els acudits, en els llibres, en la publicitat, als mitjans de comunicación, en l’educació dels pares i mares, en l’ensenyament, en les cançons, en l’art, al cinema, als jutjats… És inacceptable! Aquests micromasclismes estan fortament normalitzats en la nostra societat.

Tothom és víctima d’aquestes violències: els homes que són educats i han crescut en un sistema patriarcal i les dones que hem de patir la supremacia de l’home.

No estem avançant si no ens escandalitzem i, en canvi, mostrem indiferència amb la quantitat de dones assassinades, amb les venjances dels agressors sobre els fills i les filles de les dones. No es tracta de problemes de  parella, no es tracta de crims passionals. És un problema d’aquesta societat i tothom, dones i homes, hem de lluitar per aturar-ho.

El millor homenatge que podem fer a totes les víctimes de la violència de gènere és treballar en l’educació per la igualtat real amb el nostre alumnat  perquè en un futur, potser no massa lluny, puguen acabar amb aquesta xacra.

Fem un crit d’esperança!!