Difusió del projecte #ErasmusPlus del CP FPA Miguel Hernández de Puerto-Sagunt

WE-BANNER-23.jpg

#ErasmusDays 🥳
Activitat del 10 d'octubre de 2023.

Difusió del projecte #ErasmusPlus del CP FPA Miguel Hernández de Puerto-Sagunt per a millorar:

🫱🏻‍🫲🏾inclusió
♻️conciència ecològica
💻📱transformació digital

Gràcies a les grans iniciatives de @sepiegob 👏
https://portal.edu.gva.es/fpasagunt/es/erasmus/

Consulta les xarxes socials en Instagram @epa_puertosagunto y X @epapuertosagunt

https://twitter.com/epapuertosagunt

Jornades inicials Erasmus+ KA122 a Toledo

(Toledo 5 i 6 d’octubre de 2023)

El 5 i 6 d’octubre ens informem per a emprendre el projecte de mobilitat Erasmus+ del CP FPA Miguel Hernández “Nous horitzons a la nostra escola d’adults: inclusió, digitalització i sostenibilitat
En un gran lloc de la Manxa, el Paranimf d’envasos de cartó de la Universitat de Castella-la Manxa (UCLM) a Toledo, va tindre la trobada de les Jornades inicials de projectes de mobilitat Erasmus+ KA122 en Educació Escolar i Educació de persones adultes de la convocatòria Erasmus+ 2023. Magnífic esdeveniment formatiu i de trobada de centres escolars de tots els llocs d’Espanya on van proporcionar d’una forma clara, concisa i acollidora com gestionar eficaçment el projecte Erasmus+. Ara ens trobem en una gran etapa per a obrir un món d’oportunitats, i més si l’epa de Port-Sagunt ha tingut l’ocasió d’haver sigut admesa en un dels 58 projectes KA122 d’un total de 106 presentats al SEPIE per l’opció d’ensenyament de persones adultes.

Agrair a la @uclm_es, al govern de la Comunitat @gobjccm, així com al @sepiegob per la gran organització.

Jornades Erasmus+ Toledo 5 d’octubre 2023

Procés de realització i admissió del Projecte Esrasmus+

Amb gran il·lusió es va dissenyar, va planificar i va gestionar tota la documentació que implicava tramitar la sol·licitud del projecte d'internacionalització Erasmus+ del centre públic FPA Miguel Hernández, gràcies a la coordinadora d'internacionalització Isabel Lázaro. És per això que el 20 de febrer de 2023 va ser enviat el formulari del Projecte de curta duració per a la mobilitat d'estudiants i personal d'Educació de Persones Adultes KA122-ADU. És a partir d'ací que, amb gran interés seguim les publicacions del SEPIE (Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació ) com es detalla:

  • El 05/04/2023 la sol·licitud ERASMUS+ de l'EPA va ser admesa en el "Llistat provisional de sol·licituds admeses".
  • El 04/05/2023 el projecte de curta duració de la FPA Miguel Hernández va aparéixer en el "Llistat definitiu de sol·licituds admeses".
  • El 21/07/2023 el projecte va ser seleccionat en el "Llistat definitiu de sol·licituds seleccionades."

Consegüentment, ja es podia dir amb certesa i entusiasme que el projecte núm. 2023-1-ES01-KA122-ADU-000127000 de títol "Nous horitzons a la nostra escola d'adults: inclusió, digitalització i sostenibilitat" podia donar principi des del 01/09/2023 fins al 31/08/2024.

Tenint com a objectius principals:

  • Ajudar a la inclusió de l'alumnat immigrant en la societat a través de la seua implicació en la vida acadèmica i cultural de l'escola.
  • Afavorir la transformació digital i ajudar a la sostenibilitat del centre i a la consciència ecològica.
  • Ampliar i millorar la formació del professorat en noves metodologies, competència comunicativa i lideratge, mitjançant observació de models d'èxit i cursos estructurats a l'estranger.

Jornada informativa Erasmus+ 2023 a Madrid. 20 de desembre de 2022

ErasmusMadrid

Tot va sorgir amb la planificació del Programa d'Activitats Formatives del centre (PAF), on es va plantejar que una de les temàtiques per a formar-nos seria la Internacionalització de l'ensenyament de l'EPA. És per això que després d'una interessant i emotiva exposició d'Isabel sobre què és Erasmus, les seues claus d'acció, els seus objectius...ens vam posar a la feina per a poder realitzar i sol·licitar el projecte en la següent convocatòria. Per a això comptem amb un primer viatge, on la directora, Mª José, va ser rumb a Madrid el 20 de desembre de 2022 a la Jornada Informativa Erasmus+ 2023 d'Educació Escolar i de Persones Adultes, per a conéixer tot el que cal saber per a realitzar el projecte i gestionar la informació requerida. Un acte molt ben preparat i estructurat, necessari per a començar el nostre projecte. Encara així, Lucía va fer una segona formació  el 17 de gener de 2023 en una Jornada informativa d'Erasmus+ que es va realitzar a la sala d'actes de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. Com en tot projecte, davant una necessitat sempre es comença per la recerca d'informació. Ja teníem la informació necessària per a planificar i dissenyar el nostre projecte!