Oferta formativa curs 2022-2023

 • Primer cicle de la FBPA: S’obté el Certificat de Primer Cicle de la FBPA equivalent al Graduat Escolar.
  • Cicle I: Nivells 1 i 2. Alfabetització i Neolectors
  • Cicle I, Nivell 3. Educació base.
 • Segon cicle de la FPBA: S’obté el Títol de Graduat en Educació Secundària. També es pot cursar a distància.
  • Cicle II. Nivell 1: (semipresencial o presencial) Pre-graduat en Educació Secundària.
  • Cicle II. Nivell 2: (semipresencial o presencial): Graduat en Educació Secundària.
 • Preparació a les proves d’accés a Cicles Formatius de Grau Superior: Científic i Humanístic.
 • Curs de Castellà i Valencià per a estrangers i immigrants.
  Nivells: 1, 2, 3, i 4.
 • Cursos de Valencià per a la preparació a les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.
  Nivells: A2, B1, B2, C1 i C2.
 • Cursos d’anglés per a preparar les proves lliures de les Escoles Oficials d’Idiomes.
  Nivells: A1, A2 i B1.
 • Cursos de Competències digitals en el Marc Europeu de Competències Digitals DIGCOMP. Nivells: A1 i A2.

Visita a Sueca

Professorat del CPFPA Ramon Ortega de Dénia va assistir, el passat dia 1 de juliol, a la cloenda del curs d’àmbit d’FPA Eines per al pensament crític i la memòria democràtica en l’aprenentatge al llarg de la vida: Joan Fuster. La cloenda, que tingué lloc a Sueca, va consistir en una ruta modernista pels carrers de la ciutat, una visita formativa a l’Espai Joan Fuster, la presentació de les píndoles treballades amb l’alumnat de les diferents escoles d’adults i la mostra, a la Fireta de Fuster, dels productes elaborats. A més, va haver-hi música en directe d’Andreu Valor.

El professorat del CPFPA de Dénia va donar a conéixer el treball realitzat amb un grup d’alumnat de Cicle II nivell 2 titulat «Punts de lectura: una parada en el món de les paraules de Fuster». També s’hi van exposar els marcadors de lectura creats pels estudiants de l’Escola Juan Carlos Benlloch, José Carlos Fernández, Soraya Ferro,Vanessa Lazar i Andrés Ureña.

L’objectiu que s’ha aconseguit amb aquesta activitat és que l’alumnat conega la figura, el pensament i l’obra de Joan Fuster, alhora que s’ha familiaritzat amb una sèrie d’aplicacions informàtiques.

Professorat assistent a la jornada de Sueca

Visita a la Biblioteca

L’alumnat del Cicle II, Nivells 1 i 2, del CPFPA Ramon Ortega ha visitat al llarg del curs 2021-2022 la biblioteca pública municipal per tal de conéixer-ne les instal·lacions i assabentar-se’n dels serveis amb què pot comptar.
El personal de la biblioteca va conduir els i les estudiants de l’escola pels diferents espais de l’edifici, alhora que els explicaven el protocol de préstecs i de l’ús de les instal·lacions.
En finalitzar l’activitat, l’alumnat va rebre com a obsequi una bossa de tela amb el lema «Tinc una vida textual activa».

Bossa obsequiada per la biblioteca

Graduació curs 2021-2022

El dimecres 22 de juny de 2022 es va celebrar l’acte de graduació de l’alumnat del Centre Públic de Formació de Persones Adultes de Dénia que ha obtingut el títol de graduat en Secundària. L’acte va tindre lloc en la sala d’actes de la Biblioteca Municipal de Dénia. A l’acte van assistir la majoria dels 33 alumnes que han obtingut el títol en el curs actual, tant de Dénia com d’altres localitats de la comarca, com a Gata, Pedreguer, Ondara, etc.

En els parlaments el professorat va lloar la bona disposició de l’alumnat a participar en les classes i activitats del centre, a pesar que existeixen circumstàncies personals que el dificulten, com el treball, atenció a familiars, etc. L’alumnat va agrair la bona disposició del professorat a l’hora de tindre en compte aquests obstacles i l’entusiasme i dedicació per a ensenyar-los continguts i competències essencials per a una vida més plena. Una bona part d’aquest alumnat continuarà amb estudis reglats, principalment de Formació Professional.

La direcció del centre va incidir en la importància de la formació de persones adultes per a eliminar desigualtats de partida en el lloc d’origen de l’alumnat i desigualtats sobrevingudes per haver hagut d’emigrar, entre les quals cal destacar a les persones refugiades provinents d’Ucraïna. Es va aprofitar l’ocasió per a demanar a les administracions que dediquen recursos perquè aquesta formació es puga fer dignament. “Concretament, el centre de Dénia necessita el suport de l’Ajuntament per a escometre importants reformes de les infraestructures o, fins i tot, convindria buscar una nova ubicació més adequada una vegada descartat el trasllat al Rodat”, assenyala el director del centre, Vicent Mas.