A continuació veurem com configurar PulseAudio, el sistema de so de LliureX.
PulseAudio funciona com un servidor de so. Una de les funcions més comunes i més benvolgudes del PulseAudio és la seua capacitat per a fixar i recordar els nivells d’àudio independent per a diversos programes.
Es tracta d’una interfície gràfica molt completa per a manejar tot el referent al so de l’ordinador i les configuracions de les targetes d’àudio.
Configuració
És la primera pestanya començant des de la nostra dreta, des d’ací triem els perfils de les nostres targetes i com volem que funcionen. Si les usarem només per a reproduir, o en funció Duplex (reproduir i gravar) o si desactivem alguna d’elles en el cas que tinguem diverses en el mateix equip. En la captura podeu observar un equip amb dues targetes de so, una interna i una altra externa (PCM2902).
Dispositius d’Entrada
Ací seleccionem en cada targeta habilitada per on serà capturat el so, micròfon frontal o Entrada analògica de la targeta externa, per exemple.
Dispositius d’Eixida
Aquesta pestanya permet seleccionar el dispositiu pel qual es reproduirà el so, i l’eixida de cada dispositiu. Punxant en el seleccionable podem triar.
Enregistrament
En ella o no apareix res si no hem obert cap programa que capture so, o apareix l’aplicació que estiguem usant per a realitzar l’enregistrament del so (en aquest exemple Audacity). Podem seleccionar la font d’enregistrament de les diferents targetes que tinguem habilitades.
Reproducció
En aquesta última pestanya sembla el control del So del Sistema, i la/s Aplicació/és de So que estiguen reproduint algun so en aqueix moment. Des d’ací podem dir-li a Pulse perquè targeta traurà so qualsevol aplicació de manera individual.
Ja hem enumerat les diferents pestanyes que componen el Control de volum de PulseAudio i expliquem una mica les seues funcions per a realitzar un ús bàsic de l’àudio en LliureX.