Presentació

La Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial organitza, junt amb la col·laboració del CEFIRE específic de FPEAE i del CEFIRE d'Alcoi, l'II Congrés Nacional de Formació Professional, que se celebrarà els dies 14 i 15 de febrer de 2023 a València.

Amb el lema “De l'itinerari formatiu a la carrera professional: Cap a un sistema integrat de formació i orientació professional”, aquesta convocatòria pretén constituir-se com un lloc de trobada i reflexió entre els diferents agents que intervenen en el sistema de Formació Professional, i més concretament, en el desenvolupament de la carrera professional.

Durant el transcurs de les dues jornades, que tindran lloc a l'auditori del Palau de les Arts Reina Sofia de la ciutat de València, abordarem entre altres, la situació de la formació professional a Espanya i el camí a seguir cap a un sistema integrat que facilite l'ocupació de tota la ciutadania. Comptarem amb la participació de representants de les administracions educatives i laborals, organitzacions empresarials, agents socials, professorat i alumnat.

Aquest Congrés es presenta com una finestra oberta en l'FP a Europa que servisca de reflexió sobre les noves directrius de la Formació Professional a Espanya derivades de la nova Llei d'FP.

També pretenem, d'una banda, prendre consciència de la importància que té l'orientació professional al llarg de la vida en la gestió de la carrera personal, formativa i professional, i per una altra, intercanviar propostes que ajuden a la definició de l'Estratègia General d'Orientació Professional del nou sistema de Formació Professional, que permeta als i les professionals la capacitat d'adaptar-se a les noves realitats del mercat laboral.

Som conscients de l'important paper que realitzen els diferents agents del sistema en la formació, acompanyament i orientació d'estudiants i treballadors, i de la necessitat de millorar el disseny dels itineraris formatius, entesos com el full de ruta per a millorar l'ocupabilitat, i el pont que uneix la formació amb el desenvolupament de la carrera professional.

Per això, el nostre compromís amb l'impuls i la millora de la FP valenciana, al costat del reconeixement pel treball desenvolupat pel seu professorat, i l'oferiment perquè junts propiciem els canvis que es requereixen per a afavorir el creixement personal i professionalitzat de les persones a través d'una Formació Professional integrada i de qualitat.

Us convidem a participar, amb nosaltres, del programa que hem preparat per aquest Congrés d'FP, en l'entorn incomparable que ens ofereix la Ciutat de les Arts i les Ciències de la ciutat de València.

Objectius
Contiguts
A qui va dirigit