TECNIS AUXILIARS D’INFERMERIA PER A FINLANDIA

El dimecres 5 de novembre visitaren el CIPFP La Costera de Xàtiva una delegació finesa per a discutir el reclutament d'auxiliars d'infermeria formats en aquest centre per a treballar en Finlandia.

Innovi Medika una empresa pública de la ciutat de Kotka, pretén seleccionar a alumnes del CIPFP La Costera que hagen finalitzat els seus estudis del cicle formatiu de grau mitja Cures d'Auxiliar d'Infermeria per a becar-los, endur-se-los a Finlàndia i formar-los en l'idioma fines, alhora que completen les matèries per a obtindre el títol fines d'aquestos estudis.

El projecte encara esta en fase de discussió. Per part finesa assistiren representants, del Ministeri d'Ocupació i Economia, del Centre de Desenvolupament Econòmic i de l'Oficina de Desenvolupament Econòmic i per a l'Ocupació, la empresa Innovi Medika, el EURES de Finlandia i de diferents Universitats i centres de formació.

Per part espanyola assistiren al encontre Lidon Ahullana (Directora del CIPFP La Costera) i diferents professors encarregats dels projectes europeus i del departament de Sanitat. En representació de l'administració educativa assistí Salvador Valle inspector d'Educació,

El encontre comença amb una recepció al Ajuntament de Xativa on M. Jose Pla (Regidora d'Educació) rebé a la delegació finesa obsequiant-los amb uns detalls.

Posteriorment es celebra la reunió al CIPFP La Costera, aquesta prolonga al llarg de quasi 3 hores en ella els ponents espanyols, presentaren el CIPFP La Costera i el cicle de Cures d'auxiliar d'Infermeria que actualment s'imparteix, així com el esborrany de nou currículums que esta elaborant el Ministeri d'Educació. Posteriorment es passa a la discussió dels aspectes del reclutament. Finalment quedaren en intercanviar informació sobre el currículums espanyol i fines per tal d'establir la formació que s'hauria d'impartir en Finlàndia.

Cal ressaltar que el CIPFP la Costera manté molt bones relacions amb el centre de formació professional EKAMI de Kotka (Finlàndia) amb el que realitza intercanvis d'alumnes per a realitzar la FCT. Açò forma part de l'estratègia d'internacionalització del centre que ja ha establit relacions amb la finalitat realitzar les practiques formatives en el centre de treball dels alumnes amb França, Alemanya, Romania, Itàlia, Bulgària, Gales, Irlanda i per suposat Finlàndia