LECXIT

 

LECXIT

-EL FOMENT DE LA LECTURA AL CEIP L’ALBEA 5/8- 

 

REPTES COOPERATIUS

 

REPTES COOPERATIUS

En Educació Física els alumnes de 2n cicle  hem realitzat una unitat didàctica de treball cooperatiu. Hem treballat amb reptes on l’objectiu principal era compartir i resoldre problemes de manera conjunta. També hem treballat valors com la solidaritat, la tolerància, el respecte, el treball personal…

Ací vos deixem un vídeo d’exemple d’un dels reptes.

 

 

VINE A LLEGIR AMB NOSALTRES

 

VINE A LLEGIR AMB NOSALTRES

 

Què és LECXIT?

LECXIT vol millorar la comprensió lectora dels infants involucrant escoles, famílies i voluntariat.

LECXIT és un programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l’entorn dels nens i nenes que participen en el programa. El projecte es va iniciar el curs passat i al ser una experiència molt enriquidora volem repetir-lo un curs més.

Per què és necessari? 

Segons l’informe PISA del 2015, el 16% dels estudiants no assoleixen les competències lectores bàsiques. Aquesta situació afecta el seu rendiment escolar en conjunt, ja que la manca de comprensió lectora porta a un baix rendiment en totes les matèries.

El mateix informe vincula directament lectura i èxit educatiu, i diu que el 31% dels estudiants amb alt rendiment llegeixen entre 1 i 2 hores al dia. En aquest sentit, el paper de les famílies és clau: segons les dades de la OCDE, si els pares i mares llegeixen freqüentment amb els fills durant la primària, aquests obtenen millors resultats.

Com funciona? 

LECXIT funciona gràcies a la col•laboració dels voluntaris i voluntàries, que acompanyen els infants en la lectura amb una tutoria individual per setmana. També és clau la participació de les escoles, amb les quals es creen ponts pedagògics, i de les famílies, que disposen de material de suport per incentivar la lectura a casa. El projecte estableix vincles amb entitats de l’entorn de l’escola, com entitats culturals i socials, biblioteques o mitjans de comunicació locals, per fer el teixit local partícip d’aquest procés.

 

ANIMA’T I PARTICIPA!

 

TENIM UNA BIBLIOTECA VIVA I ACTIVA

 

TENIM UNA BIBLIOTECA VIVA I ACTIVA!

 

A la nostra biblioteca, cada setmana quan hi anem, trobem alguna sorpresa.

Un exemple n’és el mural de “El meu llibre favorit” que es troba just a l’entrada.

Periòdicament, anem coneixent quina és la lectura favorita de diferents alumnes de distints cursos.

Quan et tocarà a tu?

 

 

VISITA 4T DE LA ESO

 

VISITA 4t DE LA ESO

Els alumnes de 4t de la ESO del IES Vall d’Alba ens han visitat per explicar-nos el funcionament de diverses màquines. Ha resultat molt interessant escoltar com funciona una moto i les diferècies entre els diferents tipus que existeixen. D’altra banda, també hem pogut apropar-nos al món de la música electrònica i conèixer el treball d’un DJ.

Ha segut un plaer escoltar a estos experts de la mecànica i la tecnologia, alguns d’ells exalumnes d’ací de L’Albea. 

Moltes gràcies per visitar-nos.

 

THIS IS HALLOWEEN

For the HALLOWEEN DAY, all the students of the school went to the library to listen two different tellstories which were performed by English teacher.

 

On Monday, from infant 3 years to 2nd course, the students attended to the library to watch the “Room on the Broom”. And on Tuesday, from 3rd to 6th course, the students attended to the library to watch the story called “A terrifying night”. It was an enjoyable activity for them!!

 

Finally, I would like to show gratitude for Reyes Verdoy for making me up for the perfomance.