Projectes, treballs, activitats…

Streets for Kids 27 d’octubre

El 27 d’octubre tornàrem a participar en aquesta campanya europea, que pretén reclamar ciutats pensades per a la infància, entorns escolars segurs, saludables i sostenibles i una mobilitat urbana sense emissions per a 2030.

FALLES 2024

Enguany al CEIP Carles Salvador no hem pogut plantar falla però sí que hem continuat amb la tradició de fer una exposició del ninot i una gran mascletà abans de començar la setmana fallera.

EXPOSICIÓ DEL NINOT 2024

NINOT INDULTAT 2024. ARTISTES: DIEGO I INES CUEVAS CERDAN

ARTISTES PARTICIPANTS EN LA NOSTRA EXPOSICIÓ DEL NINOT

Mascletà PIROTECNIA CEIP CARLES SALVADOR

13 de gener Estadi Ciutat de València

El trece de gener l’alumnat de 3r a 6è del CEIP Carles Salvador forem convidats a vore el partit de lliga entre el Llevant U.D i Albacete Balompié. Amb prou de patiment i emoció el Llevant acabà guanyant 3-2

TROBADA MUSICAL

L’alumnat de 1r i 2n de Primària participaren en la Trobada Musical d’Escoles en valència amb dues cançons. Estima’m bé i El tobogan. La lletra d’aquesta segona cançó ha estat composada per l’alumnat de segon.

CONTA,CANTA,TOCA I BALLA.

És una experiència musical integral intercentres i internivells on participa l’alumnat de tres escoles i un institut: CEIP Bisbe Hervàs (Puçol), CEIP Rei en Jaume (Xirivella), CEIP Carles Salvador (València) i IES Sanchis Guarner (Silla).

Junts donen vida a un projecte on un conte és el fil conductor del treball de músiques originàries de diferents procedències. L’alumnat de l’IES s’encarrega de la part instrumental mentre que el de Primària interpreta les danses i cançons. Així es vertebra un concert únic, interpretat pels xiquets i xiquetes, que alhora fan de públic. A més esproposen cançons i danses comunes per a que tots i totes participen conjuntament.

Enguany, l’activitat portava el títol “Recuperem el verd” i el conte tocava el tema del reciclatge i respecte al medi ambient.

Desprès de l’experiència, la jornada es completa amb un dinar de germanor i jocs conjunts. És una experiència fantàstica que repetirem el proper curs!

ESCOLARTS: L’ESCOLA DANSA

Audicions al Carles Salvador

TROBADA D’ESCOLES EN VALENCIÀ.

Ahir, a la plaça de la reina, tingué lloc la Trobada d’escoles en valencià de la ciutat de València. Xiquets i xiquetes, famílies, mestres i amics compartírem festa, cercavila, tallers i actuacions en un ambient d’alegria i reivindicació. Vos deixem unes fotos perquè ho recordeu:

L’alumnat de 5é de primària està fent un projecte de treball que consisteix en un taller de ràdio. Les nostres companyes Isabel, tutora del curs, i Maria, mestra de música, han passat pel programa “Lliure directe”, de Ràdio Klara, per parlar-ne. És un bon exemple del tipus de treball que ens agrada fer a l’escola. Vos deixem l’enllaç a l’entrevista perquè pugueu escoltar-la: es diuen moltes coses interessants sobre la nostra escola.

https://fb.watch/js9jOVKkqV/

Natura a la ciutat: exposició fotogràfica en la biblioteca del barri.

L’alumnat de cinqué i sisé de primària ha participat en el concurs fotogràfic “Natura a la ciutat”, que cada curs convoca la CAPPEPV per als centres educatius valencians. És un concurs que convida la joventut a prendre consciència de la natura que podem trobar als nostres barris, parcs i jardins i de la importància de la seua conservació.
Amb les obres premiades es farà una exposició al Jardí Botànic de la UV. Per a nosaltres, tots i totes les persones que han participat ja han guanyat. En col·laboració amb la biblioteca “Carola Reig”, hem organitzat una exposició de les obres realitzades. En aquest enllaç podeu veure les fotografies que s’inclouen en l’exposició.


L’ART A L’ESCOLA: UN MUSEU VIRTUAL.

L’alumnat de sisé de primària ha recreat i personalitzat alguns dels quadres més coneguts de la història de l’art en aquest museu virtual. Val la pena una visita!


  ESCOLA VERDA de PAU I FUTUR.

Aquest curs 2022-23, el CEIP CARLES SALVADOR ha encetat el projecte per una

Aquest projecte inclou diferents activitats dirigides a fomentar i desenvolupar els objectius de sostenibilitat per al planeta de l’agenda 2030.

Intentem formar persones informades i implicades en aconseguir un mon on la convivència democràtica, el desenvolupament sotenible i la millora de la qualitat de vida siguen universals i arriben a tothom.

Aquest primer trimestre hem fet diferents activitats.

  22 de desembre: Festa Fi de trimestre

El 22 de desembre celebrarem un mercadet solidari pel col·laborar amb l’ONG  “Amics de la gent gran”.

Aquesta ONG va vindre el dia 21 a explicar-.nos que fan en les seues visites a la gent gran que està a soles i que podem fer nosaltres quan anem a visitar als nostre iaios i iaies.

El mercadet va ser tot un èxit i la recaptació total va ser de 782 €.

Moltes gràcies a tots i totes per les vostres aportacions tant per poder muntar el mercadet com haver comprat en ell.

Per la seua part les famílies organitzaren un esmorzar amb tot allò portat pels cuiners i les cuineres d’aquestes famílies.

Acabarem la festa amb un concert.

  HORTS ESCOLARS

Al pati de l’escola hem organitzat uns horts escolars. Hem plantat cebes, cols i bledes. Ens encarreguem de regar-los i netejar la brossa i les fulles que els puguen fer malbé.

El cicle d’Infantil ens ensenya unes bones fotos de com van eixos horts endavant.

  25N: DIA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GENERE

Per aconseguir una societat més igualitària des del CEIP Carles Salvador eduquem en la igualtat a les nostres xiquetes i xiquets.

mural25N

  STREETS FOR KIDS

El 21 d’octubre participàrem en aquesta campanya europea, que pretén reclamar ciutats pensades per a la infància, entorns escolars segurs, saludables i sostenibles i una mobilitat urbana sense emissions per a 2030.

Cartell

  ÒPERA: PAPAGENO & CIA.

La protecció del patrimoni cultural és part fonamental d’aquest projecte. L’alumnat de 3r a 6è anaren a l’òpera i descobriren un gènere musical que forma part del nostre patrimoni cultural però que és un gran desconegut per a la generació més jove.

L’educació de qualitat és la base fonamental en la que tots aquests objectius han de basar-se. La formació de persones competents és la clau d’un futur prometedor.

Eixa formació l’han de trobar per tot arreu, com ara al Museu de les Ciències, on descobrim apassionants formes de descobrir el món per saber com conservar-lo i tenir-ne cura.

pancartes

RUTA DE SENDERISME PER LA SERRA CALDERONA

Aquesta activitat es farà al llarg del curs pels diferents cicles.
Ací vos deixe unes fotos de l’eixida feta per tercer.

DIA DE LA MOBILITAT SOSTENIBLE

Cada cicle va fer una pancarta reivindicant la mobilitat sostenible. Ara les podeu vore a les tanques del centre.

També organitzarem un circuit d’habiltat que els xiquets i les xiquetes feren en bicicleta, patinets i patins. Gaudiren d’un matí molt divertit.

Un any mes, València per la Llengua, convoca el concurs de fotografia

El moviment europeu Clean Cities, sota el lema #Streetsforkids, llança una nova campanya per al pròxim dia 21 d’octubre, divendres. El curs 2021-2022 (6 de maig) ja participàrem en aquesta campanya, que pretén reclamar ciutats pensades per a la infància, entorns escolars segurs, saludables i sostenibles i una mobilitat urbana sense emissions per a 2030.Un any mes, València per la Llengua, convoca el concurs de fotografia

En coherència amb la nostra línia educativa, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, que es autoritza a ocupar la via pública, el pròxim divendres, 21 d’octubre, participarem en la campanya #Streetsforkids: tots els xiquets i xiquetes eixirem al carrer i farem diverses activitats i tallers fora de l’escola, concretament, als carrers Poeta Altet i Reverend José Mª Pinazo, que estaran tancats al trànsit durant tot el matí.

Més informació en Webfamília i en aquesta circular.

L’alumnat de 5é ha gravat aquest vídeo en contra de l’homofòbia.

SETMANA CULTURAL DEL CARLES SALVADOR

Els dies 11,12 i 13 d’abril celebràrem la nostra setmana cultural. Desprès de dos cursos aquesta setmana cultural va ser molt especial, ja que tornàrem a poder ajuntar-nos tots i totes per tal de gaudir d’una activitat de centre. Quasi hem tornat a l’escola que volem!

El fil conductor va ser LA VOLTA AL MÓN DE MAGALLANES. Els alumnes de 6è ens preparàren una gimcana molt divertida a la fi de la qual havíem fet la volta al món.

Aquestes són les diferents escales que férem al nostre viatge.

LA VOLTA AL MÓN: els mapes dels 5 continents.

MONUMENTS DEL MÓN: acrosport i circuit

CONSIGNA PIRATA: TALLER DE XAPES

NAVILIS: PINTEM ELS VAIXELLS

EXPEDICIÓ MAGALLANES: FOTOS AMB CROMA

BALL BOLLYWOOD:APRENDRE COREOGRAFIA

Com ja sabeu la nostra escola està compromesa en ser una escola sostenible i tindre cura del medi ambient.

Volem agrair la col·laboració de Bryan (auxiliar de conversa) i Isabel (tutora de 4t) en la realització d’aquest vídeo.

Foto de Àngela

El dia 6 d’abril tota l’escola va participar al dia de l’esport amb el repte d’aconseguir arribar a 1.000.000 de metres recorreguts en un dia.

Cada classe va aportar el seu esforç durant la classe d’educació física i a l’hora del pati. El recorregut bàsic per controlar la quantitat de metres que feiem era el perimetre de la pista del pati.

Des de 3 anys fins a 6é tots el grups participaren i la classe de 4t ens donà una gran espenta anant a la seua excursió a peu.

El premi a tant d’esforç va ser gaudir per la vesprada de JOCS TRADICIONALS al pati.

Com tots els anys, hem celebrat a l’escola el Dia de la Pau. A banda de treballar a les classes els valors de la pau i la no violència, hem confeccionat un mural col·lectiu a l’entrada del centre i divendres passat vam fer un acte al pati: primer, l’alumnat de sisé ens va llegir a tots el manifest per la pau que havien preparat; després, ens recitaren el preciós poema Refugiats, de Brian Bilston, que vos deixem ací. Després, tots i totes junts hem cantat Mirall de pau, la cançò que havíem preparat a les classes, i hem acabat amb la nostra cançó de la pau,

Ha estat una celebració molt bonica. Vos deixem un vídeo amb alguns moments de la festa:

Benimaclet el nostre barri.

La classe de 2n hem treballat al llarg del trimestre el barri de Benimaclet i aquest ha estat el resultat final de totes les nostres investigacions: un fullet informatiu que hem convertit a vídeo per a que tothom puga gaudir-ne. Esperem que vos agrade!!!

Dins de les activitats de la setmana de la mobilitat de l’Ajuntament de València, l’alumnat de sisé ha realitzat aquesta activitat. La idea que xiquets i xiquetes facen seus els carrers i cuiden de la qualitat de vida del seu barri ens motiva molt: en grups, han anat pels voltants del centre posant “multes” a aquelles conductes poc cíviques que han anat trobant. A veure si hem despertat alguna consciència!

logo

ACTIVITAT SOLIDÀRIA. SAVE THE CHILDREN.

Estimades famílies: Com bé sabeu, en l’escola s’han organitzat tradicionalment activitats per col·laborar amb diferents ONG en la consecució dels seus objectius i, simultàniament, fomentar els valors de la solidaritat, la cooperació i el compromís amb els altres entre el nostre alumnat. Desafortunadament, les circumstàncies actuals fan impossible la posada en pràctica d’activitats de grup com el mercadet solidari, per exemple. Així i tot, des del centre ens plantejàrem enguany posar en pràctica alguna iniciativa solidària i, responent a la campanya Kilòmetres de solidaritat” (https://www.savethechildren.es/kilometros-de-solidaridad-coles), de l’organització Save the Children, intentàrem organitzar l’activitat. Cada alumne o alumna havia de trobar patrocinadors per a la seua participació en una carrera solidària, i els diners recaptats es donarien a l’organització. Teníem pensat fer la carrera al voltant del cole, en grups reduïts i amb totes les mesures de seguretat, però no ha estat possible per la situació sanitària.

Davant d’això, i seguint les recomanacions de la mateixa ONG (*), hem decidit substituir la carrera per un festival de circ solidari: en educació física estan practicant diverses habilitats, la setmana pròxima, DIMARTS I DIJOUS pel matí, cada grup de primària actuarà davant de la resta de l’escola i farà de públic quan actuen la resta dels grups. Vos demanem que col·laboreu amb una entrada solidària, a voluntat de cada família, que podeu lliurar en sobre tancat a la tutoria, direcció o consergeria. Gràcies anticipades per la vostra col·laboració. La direcció.

LA NATURA A LA CIUTAT

Per tal de potenciar l’educació en valors dels centres educatius al voltant d’una societat sostenible. La CAPPEPV (Coordinadora d’alumnes, professorat, pares i mares per l’ensenyament públic en valencià), convoca anualment el concurs fotogràfic La Natura a la Ciutat. Amb aquesta iniciativa es pretén que els més joves prenguen consciència i interpreten amb imatges la presencia de la natura als barris i la necessitat de protegir-la.

Enguany l’alumnat de cinqué i sisé del nostre centre ha participat. Ací teniu els seus treballs com a mostra de la seua gran sensibilitat artística i ecològica. Trobareu els detalls de cada imatge polsat el botó d’informació.

IMG-20210507-WA0000

23 D’ABRIL, SANT JORDI, DIA DEL LLIBRE

El passat divendres, 23 d’abril, celebràrem el dia del llibre. No ha sigut com altres anys, en que les activitats en grup prenien l’escola, visitàvem la fira del llibre, teníem contacontes, etc. Així i tot, cada grup va fer diferents activitats al voltant dels llibre, de la lectura, de la poesia, del conte, i, amb totes les mesures de seguretat, vam compartir alguns moments bonics: visitàrem la biblioteca del barri, els xiquets majors contaren contes als més menuts, vam parlar dels nostres llibre preferits i construírem roses per no haver de tallar les flors de veritat. Ací teniu algunes imatges:

DIA DEL LLIBRE-1
DIA DEL LLIBRE-2

30 DE GENER: DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU.

El passat divendres celebràrem al centre el Dia escolar de la pau i la no violència. Encara que, en les circumstàncies actuals, es fa difícil plantejar activitats de centre que impliquen alumnat de diferents grups, hem cregut que és important recordar aquest dia per la seua importància i valor educatiu. Per això hem treballat a totes les classes el curt animat Sadako i les mil grues de paper. Totes les classes, des d’infantil a sisé, han vist el video i, amb eixa motivació, cada xiquet i xiqueta ha construït la seua grua de papiroflèxia, o retallada (en el cas dels més petits), que han col·locat després en un mural que hem penjat a l’entrada. Veureu que falta completar un espai que està reservat a la classe de segon, que ara mateixa està confinada. Esperem que prompte puga omplir-lo. L’alumnat de cinqué i sisé no ha renunciat a cantar la nostra cançò de la pau i a llegir el poema de Marc Granell sobre la pau que també vos adjuntem. Ha hagut de ser a l’aire lliure, amb distància i mascareta, però ha sigut igualment emocionant. Vos adjuntem algunes imatges. Tant de bò el pròxim any puguem celebrar-lo amb abraçades