“El CEIP Bonavista d’Ontinyent realitza la 2a mobilitat amb alumnat a Eslovènia dins del projecte de l’acreditació Erasmus”

El CEIP Bonavista d’Ontinyent continua desenvolupant el seu projecte de l’Acreditació Erasmus amb la primera mobilitat a la ciutat de Liubliana, a Eslovènia. L’activitat s’ha dut a terme del 26 de març al 2 d’abril. L’acreditació Erasmus va ser aconseguida pel centre a l’any 2021. El curs 2021-2022 es van sol·licitar fons per poder dur a terme diverses activitats relacionades amb els objectius de l’acreditació Erasmus: 

– Millorar l’estil de vida saludable mitjançant l’augment de les activitats fisicoesportives al centre. 
– Activitats preventives i de promoció de la salut mitjançant una alimentació adequada. 
– Activitats de promoció de l’educació ambiental i l’ecologia 

Aquesta és la segon mobilitat que es fa amb un grup d’alumnes des del CEIP Bonavista. Han participat 15 alumnes de 6é de primària i 4 mestres del centre. Dins d’aquest projecte, a més a més, s’inclourà la realització d’un curs a Reggio Emilia de dos mestres de l’escola el pròxim mes de maig i altre curs a Corfú en juliol on participaran 3 mestres més. Però aquesta ocasió, sens dubte ha sigut la més especial ja que per primera vegada, l’alumnat ha estat acollit per famílies eslovenes  participant en els quefers diaris de la vida eslovena.  

En aquesta ocasió, a la ciutat de Liubliana, han pogut conèixer l’escola i el sistema educatiu, el centre històric de Liubliana, capital verda europea a l’any 2023, diverses visites culturals com el llacs de Bled i passeig panoràmic amb vaixell pel riu Ljubljanica. A més a més, han realitzat activitat física, tallers de confecció de producte amb materials reutilitzats i sostenibles així com hem dut a terme diverses receptes saludables tant espanyoles com eslovenes. També hem visitat un centre de reutilització de productes poc comú al nostre país. En aquest context a la ciutat hem pogut observar la importància de l’ús del transport públic per evitar contaminació, així com el tancament del centre històric al tràfic i reconvertir aquests espais en zones verdes i peatonals.  

Aprofitant la convivència en les famílies i la participació en diverses activitats de l’escola, l’alumnat ha pogut millorar la seua competència lingüística en anglés i aprendre algunes paraules i expressions en eslovè.  Tanmateix, l’alumnat ha pogut retrobar-se amb Urska, auxiliar de conversa a la nostra escola el passat curs i la qual ha sigut la que ens ha ajudat a portar a terme el projecte així com gaudir un temps amb ella.  

A Liubliana,  s’han marcat les bases de la propera mobilitat que es desenvoluparà en Ontinyent a la primera setmana de juny amb el mateix alumnat que els ha acollit i que ara seran acollits per les nostres famílies on alumnes i professorat podrà veure tant el dia a dia del nostre centre, les costums, així com la pròpia cultura. 

Sens dubte ha sigut una gran experiència la que han viscut, que enriqueix el procés d’internacionalització iniciat en el centre amb la segona participació de l’alumnat però aquesta vegada acollits a famílies eslovenes. 

Amb aquest projecte consolidem una escola arrelada al barri amb les finestres obertes al món, on a propers anys continuarem donant oportunitats a nous grups d’alumnat per tal de dur a terme estàncies a l’exterior de forma totalment finançada per la Unió Europea. Som Bonavista!