Minecraft Education Edition (Windows)

Minecraft: Education Edition és una versió educativa del popular joc de construcció i aventures Minecraft. Dissenyada específicament per a entorns educatius, aquesta aplicació ofereix als estudiants i educadors una plataforma única per explorar, col·laborar i aprendre de manera creativa.
En Minecraft: Education Edition, els jugadors poden construir i explorar entorns virtuals tridimensionals utilitzant blocs digitals. L’aplicació fomenta la creativitat i la resolució de problemes, ja que els estudiants poden dissenyar i construir estructures, experimentar amb diferents materials i explorar mons generats proceduralment.
La versió educativa inclou característiques específiques per a l’àmbit educatiu, com la possibilitat d’importar i exportar mons, així com la integració amb altres recursos educatius. A més, s’incorporen eines de col·laboració que permeten als estudiants treballar junts en projectes virtuals, fomentant el treball en equip i l’aprenentatge col·laboratiu.
Els educadors poden utilitzar Minecraft: Education Edition per crear experiències d’aprenentatge personalitzades. Poden adaptar l’entorn del joc i utilitzar escenaris específics per a ensenyar conceptes matemàtics, històrics, científics i més. L’aplicació també ofereix eines d’avaluació, la qual cosa permet als professors fer un seguiment del progrés dels estudiants i avaluar la seua comprensió.

Minecraft: Education Edition s’ha convertit en una eina a l’aula que combina la diversió i la creativitat de Minecraft amb objectius educatius. En proporcionar un entorn virtual interactiu, aquesta aplicació fomenta el pensament crític, la col·laboració i l’exploració.

Plataforma
Windows
Informació bàsica de l’aplicació
Estat
Autoritzada en botiga
Autoritzada per a
Personal docent
Personal no docent
Alumnat
Forma d'identificació en l'aplicació
Identitat Digital
Categoria
Gamificació
Àmbit educatiu
Transversal
Guia bàsica

En esta guia es pot consultar la informació sobre les operacions principals a realitzar amb l’aplicació relatives al perfil de la persona usuària, tant en l’aplicació web com en l’aplicació d’escriptori.

Observacions

Per a utilitzar-la cal disposar de llicències A3.

Amb la llicència A1 es disposa d’un nombre limitat d’inicis de sessió, que poden utilitzar-se per tal de realitzar proves.

Ampliar informació sobre les llicències A3.

Informació de l'editor