GIMP (Windows)

Versió
2.10
GIMP, abreviatura de GNU Image Manipulation Program, és una aplicació de programari lliure i de codi obert dissenyada per a l’edició i retoc d’imatges. És una alternativa potent i gratuïta als programes comercials de manipulació d’imatges com Adobe Photoshop.
Amb GIMP, els usuaris poden realitzar una àmplia gamma de tasques d’edició d’imatges, incloent retocs fotogràfics, composició d’imatges, creació de gràfics i il·lustracions, entre altres. La seva interfície és customizable i potencia una gran varietat de funcions i eines, com capes, màscares, seleccions, pinzells, llaços i filtres.
GIMP és compatible amb diversos formats d’arxius d’imatge com JPG, PNG, GIF, TIFF, PSD (Adobe Photoshop), i molts altres. A més, ofereix suport per a la creació de plugins i extensions que amplien les seves funcionalitats.

Aquesta aplicació és àmpliament utilitzada per a la retoc d’imatges, il·lustració digital, disseny gràfic, i altres tasques relacionades amb la manipulació d’imatges. És popular entre professionals i aficionats, ja que ofereix un conjunt complet d’eines d’edició d’imatges sense la necessitat de pagar per llicències de programari costoses.

Web de l'editor
Plataforma
Windows
Informació bàsica de l’aplicació
Estat
Disponible en LliureX
Forma d'identificació en l'aplicació
Anònima
Categoria
Disseny
Àmbit educatiu
Transversal
Aplicacions alternatives
Informació de l'editor
Adreces relacionades