Les nostres companyes d’Orientació d’Erasmus a Budapest

El curs realitzat dins del programa Erasmus+ ens ha ajudat a reflexionar sobre la importància de fomentar la inclusió i la diversitat a l’aula. També ens ha servit per a veure la manera de reduir els prejuís i els estereotips entre els alumnes mitjançant diferents dinàmiques i jocs, així com per a millorar la consciència cultural dels estudiants.

Ha sigut una setmana en la qual hem gaudit molt aprenent dels companys d’altres nacionalitats mostrant-nos com realitzen ells el treball a les seues aules, com afronten la problemàtica dels seus centres… En definitiva, diferents visions i experiències de les quals ens han fet partícips i de les quals, nosaltres també hem aprés. Per part nostra, expliquem les diverses actuacions que duem a terme en el Joanot, posant exemples de diferents activitats i mostrant una part de tot el que realitzem en nostre centre en benefici de la diversitat i inclusió.

A més d’aprendre i compartir, també ens ha donat temps de gaudir de la meravellosa ciutat que és Budapest, la seua gent, la seua història, els seus monuments, la seua gastronomia… En definitiva, una experiència preciosa i molt enriquidora per a ambdues.

Ana Durá i Marga Navarro
Dept. d’Orientació