Últimes sessions d’art teràpia per a l’aula específica

En la novena sessió, ens hem posat en el sòl asseguts i descalços amb una consigna: no parlar. Amb una música ens hem deixat portar cap a una postura cada vegada més còmoda. Ens imaginem que comencem a volar, ens imaginem el paisatge que estem veient, si hi ha algú, com fa olor… A poc a poc, anem buscant un lloc on aterrar i tornem a la classe. Comencem a moure lentament braços, peus, cames, el cos sempre connectats amb la música.
Comencem a moure les cames al ritme de la música, s’uneixen peus i braços, cap i a poc a poc ens anem asseient i ens posem de genolls.

Ens imaginem que som bebés i anem gatejant explorant la classe. De sobte ens adonem que hi ha més persones, saludem i a poc a poc ens posem drets i deambulem i explorem l’espai. Provoquem soroll amb el nostre cos, palmades, colps… Stop! ens quedem congelats i ens movem al so de la música. Ens posem per parelles, fem d’espill. Enllacem el moviment amb el de la meua parella. Ens soltem d’ella i tornem a ser un només. Ens tombem i ens relaxem adoptant una postura còmoda.


En la desena sessió experimentarem amb llum ultraviolada. Ens posem al voltant d’un paper continu amb un foli A3, amb la llum ultraviolada i amb retoladors fluorescents. Fem línies lliurement en l’aire i en el foli seguint les consignes, canviem de mà, movem el cos, tanquem els ulls…
Agafem una altra fulla nova i dibuixem lliurement alguna cosa que no estiga inventat. Sempre amb la música.

Finalment hem pintat amb els dits el paper en el qual ens hem recolzat per a fer els dibuixos anteriors.