Posidònia per a l’hort del Joanot

Recordes aqueix dia en què en entrar a la platja has sentit aqueixa sensació desagradable del frec de les teues cames amb les algues? Perquè la majoria no són algues sinó restes d’una planta, la posidònia.

Aquesta planta juga un important paper, ja que crea imprescindibles zones de producció d’oxigen, així com de cria i refugi de moltes espècies animals (més de 400 espècies de vegetals i 1000 d’animals habiten en les prades de posidònia).

Doncs bé, ara també tenim aquesta planta en el nostre institut, no en la seua forma vegetativa sinó les seues restes (fulles, tija i arrels) que serveixen d’abonament per al nostre hort ecològic. Aquesta aportació vegetal permet al sòl mantindre humitat i incorporar matèria orgànica i microelements com a iode o fòsfor.

Han sigut els alumnes del PAC els encarregats de realitzar les aportacions de posidònia i de sembrar les faves i les creïlles que en breu germinaran i tornaran a donar vida al nostre hort.

Javier Moreno
Tutor del PAC