Activitats entorn del 8M: Dia internacional de la dona treballadora

Al llarg d’aquesta setmana, s’han realitzat en el nostre institut diferents activitats per a commemorar el 8M Dia internacional de la dona treballadora. Hem rebut la visita de diferents professionals que han tractat de traslladar al nostre alumnat la necessitat de celebrar aquest important dia per a continuar treballant per la igualtat de drets entre homes i dones en tots els àmbits de la vida i, de manera particular, en l’àmbit laboral.

Entre les activitats realitzades, podem destacar la chalar oferida per les representants de l’Associació Aparadoras d’Elx (Associació de treballadores del calçat d’Elx) que han reivindicat el seu lloc en una indústria que moltes vegades les ha invisibilitzades i oferit unes condicions laborals molt desfavorables.

També hem rebut la visita d’una dona policia nacional que ha explicat en què consisteix el seu treball i ha tractat de combatre els prejudicis que algunes persones tenen encara enfront de la incorporació de la dona a qualsevol tipus de treball.

Així mateix, hem rebut la visita d’una entrenadora de futbol, una altra tasca reservada tradicionalment per a l’home. Ens ha comptat les dificultats a les quals ha hagut d’enfrontar-se en aquest àmbit pel fet de ser dona.

Finalment, dos homes que fan tasques relacionades tradicionalment amb l’ocupació de la dona, la neteja i la infermeria, ens han comptat la seua experiència en aquests treballs i com és treballar en un entorn laboral ocupat principalment per dones.