Papallones en l’oasi del Joanot

Aquesta entrada és una contribució del nostre institut a la conscienciació sobre els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible): ODS 15. Vida d’ecosistemes terrestres.

L’oasi de papallones del Joanot està d’enhorabona, i és que una de les seues plantes de rude (Ruta ruta) està servint d’aliment a una larva de macaón (Papilio machaon) , una de les papallones més cridaneres que es poden veure per aquestes latituds. Esperem que complete el seu desenvolupament a pupa per a després realitzar la metamorfosi a papallona i que puguem així gaudir de la seua bellesa.

I no sols això, sinó que la setmana passada també vam tindre el plaer de poder observar a l’esfinx colibrí (Macroglossum stellatarum), una altra espècie de lepidòpter característica de la nostra zona, ja que el seu vol que ens recorda al xicotet ocell a la qual deu el seu nom.

Ja veieu que nombroses espècies de papallones visiten el nostre oasi diàriament, així que si encara no el coneixes passa’t per allí i gaudeix de la naturalesa.