El solar on està situat actualment la nostra escola, va ser originalment seu provisional de l’institut d’ensenyament mitjà “L’Asunció” des de 1963 fins a 1968, quan aquest centre es va traslladar i va ser inaugurat a les seues pròpies instal·lacions als afores de la ciutat. L’edifici era de tipus industrial propietat de l’ajuntament i posteriorment, el 1974, va ser seu del col·lege nacional mixt “Virgen de la Cabeza”.

El canvi de nom a CEIP Luis Cernuda es va produir el 1983 i posteriorment es va portar a terme la construcció de les noves instal·lacions que actualment gaudim amb un disseny educatiu més funcional.

Podem dir que aquest lloc té una tradició educativa de més de 50 anys, al llarg dels quals s’han ubicat tres centres educatius amb els seus equips directius corresponents, que han tractat de donar resposta educativa a les necessitats de l’alumnat en contextos històrics diferents.

Amb la creació del nou edifici, el 1982, es va contemplar l’eliminació de barreres arquitectòniques com ara la ubicació de rampes i l’ascensor, així com també la implementació de serveis educatius, terapèutics i assistencials com el de les educadores, els fisioterapeutes i altres especialistes, com els d’Orientació Educativa, Pedagogia Terapèutica i Audició i Llenguatge.

Des de fa més de 30 anys, al CEIP Luis Cernuda té un equip multidisciplinar que, tot i que ha anat canviant al llarg del temps, ha creat un model de resposta educativa inclusiu funcional. Al centre, hi ha una cultura del bon fer respecte a la diversitat. La cerca de l’eliminació de barreres i la millora de la atenció a la diversitat han sigut sempre objectius a assolir.

Per tot això, el nostre centre és reconegut com a referent educatiu inclusiu i moltes famílies trien el trien per aquesta raó. Som conscients que la diversitat a la nostra comunitat educativa ens enriqueix, ens fa millors. Els nostres objectius presents i futurs estan destinats a continuar eliminant barreres i seguir adaptant-nos als reptes educatius i socials que apareguen al camí.