Conferència “Vins alacantins: cultura, gastronomia i sabors de la Mediterrània”

El pròxim dia 12 d’abril, l’alumnat del cicle de grau mitjà d’olis d’oliva i vins gaudirà al nostre centre de la conferència “Vins alacantins: cultura, gastronomia i sabors de la Mediterrània” impartida pel professor Josep Xavier Esplugues, dins del marc d’activitats de divulgació científica de la Universitat d’Alacant.


Durant aquesta jornada s’abordarà la trajectòria històrica i cultural d’un producte tan nostre com el vi, així com les característiques sanitàries derivades del seu consum responsable, contextualitzades en l’extraordinària cultura vitivinícola de les comarques d’Alacant.

El vi, un dels components de l’anomenada dieta mediterrània, és un aliment de més de 5.000 anys d’història. Pasteur la definia com una de les begudes més higièniques, pel procés d’elaboració i per la matèria prima, el raïm. La cultura del vi està fortament arrelada en les comarques alacantines, tant pel seu valor històric com econòmic o, fins i tot, gastronòmic.

UA-DIVULGA

La Universitat d’Alacant en la seua voluntat d’estendre la cultura generada des de la universitat manté una sèrie d’acords amb municipis de la província que li permeten desenvolupar un ampli catàleg d’activitats itinerants que cobreix des de les arts escèniques i la música fins a la divulgació científica i històrica o les activitats formatives.