LGTBIfobia

CIC – LGTBI – diversitat sexual

 

LGTBIfòbia

 

La LGTBIfòbia és el rebuig que pateixen el conjunt del col·lectiu de persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals o intersexuals. LGTBI és l’acrònim emprat per a referir-se col·lectivament a les persones Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals. Aquest acrònim, tot i que suscita un poc de controvèrsia, és més global que els termes queer o lesbigai, i més exhaustiu que homosexual o simplement gai.

 

 

CIC – LGTBI – diversitat sexual

Informació sobre la diversitat «sexual»

Per fer front al problema de la LGTBIfòbia cal conèixer el ventall d’aspectes que s’engloben dins la diversitat  afectivo-sexual. Aquests aspectes es poden agrupar en quatre blocs: Identitat de gènere, Identitat sexual, Orientació sexual i Expressió de gènere. El següent dibuix fa referència a aquests blocs:

 

CIC – LGTBI – Transexualitat

Transexualitat

La transexualitat és un terme que fa referència a una persona la identitat de gènere de la qual no coincideix amb la identitat sexual que se li atribueix a partir de criterios biològics. Per entendre un poc més aquest concepte podeu fer clic en cadascuna d’aquestes imatges:

 

 

CIC – LGTBI – diversitat familiar

Diversitat familiar

 

 

La paraula que millor defineix en l’actualitat a la família, és la DIVERSITAT, ja que la família, avui dia no té un significat únic i excloent. En els últims anys, s’han produït una sèrie de canvis que han repercutit de forma directa en la conformació de la família i en la seua percepció per la societat.

Des del punt de vista legal, s’han produït grans avanços determinats fonamentalment per l’aprovació de diverses Lleis que han anat donant entrada a nous models familiars. Cal destacar l’aprovació de les Lleis que regulen les unions de fet, el dret de les persones gais, lesbianes i transexuals a contreure matrimoni aprovat l’any 2005, o la regulació de la maternitat dels matrimonis formats per dues dones (Llei 3/2007).

Els avanços socials, l’aparició i regulació de les noves tècniques de reproducció assistida (que ha permès que moltes dones soles accedeixin a la maternitat, igual que les parelles i matrimonis de dones lesbianes), les reivindicacions dels moviments LGTBI en la sensibilització i transformació de les actituds socials, han suposat el canvi d’idees preconcebudes i sentiments de la societat cap a la família, el matrimoni, la sexualitat.

 

 

Una família és una unió de persones que comparteixen un projecte de vida comuna, amb intenses relacions afectives i en la qual les persones adultes són responsables de la cura i educació de fills i filles. No hi ha cap model de família que sigui millor que la resta. La composició o estructura de la família i els llaços legals no garanteixen un bon desenvolupament infantil. L’afecte, la comunicació, l’estimulació i la bona relació entre els membres d’una família sí són fonamentals per a la criança i el desenvolupament infantil.

 

CIC – LGTBI – Més informació

Més informació sobre diversitat sexual

 

Podeu trobar més informació en la magnífica web de nogenere

 

Aquest vídeo dóna una explicació de la diversitat sexual fàcil d’entendre

 

Document «Caja de herramientas»

 

Document «Abrazar la diversidad»

 

És un projecte divulgatiu que té com a objectiu acostar les aportacions dels estudis de gènere a un públic ampli.

CIC – LGTBI – material audiovisual

Material audiovisual

 

Heterofòbia (19 minuts) Què passaria en un món on ser heterosexual estiguera mal vist?

 

In a heartbeat (4 minuts) Què passa quan allò que et diu el cor està en contra del que marca la societat?

 

#TrencalEstereotip (1’20») Vídeo de la campanya de Conselleria