Resistències Artístiques 21-22

Si fa 30 anys experiments com Biosphere 2 tractaven de descobrir noves maneres d’habitar l’espai exterior, hui dia, es presenta la necessitat d’abandonar aquestes hipòtesis per a pensar en com transformar els nostres entorns pròxims. 

Pensant des del fer, el nostre objectiu és trobar noves maneres de relacionar-nos amb els paisatges immediats per a assegurar la permanència de la vida i la resiliència dels ecosistemes davant el canvi climàtic.  

El nostre curs se centra en les llacunes de Rabassa: Un paisatge residual de la ciutat, post-industrial i altament transformat per l’activitat humana. Quin és l’origen de les llacunes? Quines espècies habiten aquest paratge? Com es van formar els seus sòls? Podem crear vincles amb l’ecosistema? 

Per a explorar les capacitats de mediació entre humans i naturalesa a través de tècniques de disseny i construcció, Rabassa Interespècies proposa un procés de creació artística usant com a marc de treball una ficció participativa que ajude a trencar el sostre de cristall que encara ens aïlla mentalment de l’el nostre entorn.

El projecte es conforma entre el 21 de març i el 2 de maig amb una eixida de camp per les Llacunes, un exercici de laboratori al pati i la construcció d’un prototipado.