Mobilitza’t per la selva

El nostre institut col·labora amb la campanya de reciclatges de mòbils per a protejer els ecosistemes africans.

Més de 50 milions de línies de telèfons mòbils 

A Espanya existeixen hui dia més de 50 milions de línies de telèfons mòbils, per a menys de 47 milions d’habitants, dels quals caldria restar els xiquets xicotets que no posseeixen mòbil. A aquest impressionant nombre de terminals han d’agregar-se aquells mòbils més antics que són reemplaçats i que els ciutadans guarden o tiren al fem, sent la taxa de reciclatge de menys del 10%. A nivell global, hi ha més de 7.000 milions de mòbils en ús, la qual cosa provoca una gran demanda de minerals claus per a la seua fabricació.


Explotació de minerals a la República Democràtica del Congo

Al mateix temps, l’explotació del coltan i la cassiterita, valuosos minerals que fan possible la tecnologia dels nostres mòbils, ordinadors i consoles, està en el centre dels conflictes bèl·lics que produeixen milions de víctimes i refugiats a la República Democràtica del Congo. La mineria il·legal explota mà d’obra infantil o semiesclavizada, destruint a més els hàbitats de moltes espècies com els ximpanzés i goril·les, en greu perill degut a la caça furtiva i la desforestació.

Vols saber com pots ajudar tu a disminuir aqueixa demanda, reciclant i reutilitzant mòbils, alhora que ajudes a generar recursos per a protegir aqueixos ecosistemes? Enviant gratuïtament mòbils en desús, entre tod@s podem marcar una gran diferència. I a més podràs guanyar apadrinaments anuals de ximpanzés rescatats a Congo!+ info
Part de la solució és a les nostres mans: gràcies a l’esforç de tod@s, ja hem aconseguit reciclar més de 120.000 mòbils en desús. Mobilitza’t!