COMMEMORACIÓ DE LES VÍCTIMES DE L’HOLOCAUST

Amb motiu de la commemoració de les víctimes de l’holocaust, el dia 27 de gener, el departament de geografia i història junt la fundació de commemoració i estudi de l’holocaust de Yadvashem de Jerusalem ha organitzat una sèrie d’activitats a partir de l’assignatura d’història del món contemporani de primer de batxillerat.Entre el dia 15 i 26 de gener, el nostre centre serà amfitrió d’una exposició internacional “Shoá, como fue humanamente posible”. Aquesta exposició serà explicada per 6 alumnes de primer de batxillerat que durant 3 mesos han estat rebent una formació on-line i extraescolar per Yadvashem com a alumnes guia de la Shoá. 
Posteriorment, el dia 29 a les 12.00h estem gestionant una conexió via Zoom en directe amb un supervivent de l’holocaust, Peter René, jueu sefardí d’origen austríac que va escapar del règim nazi sent un xiquet junt la seua família de Viena cap a França i retés al camp de Rivesaltes, on va compartir experiències amb persones d’ètinia gitana i exiliats espanyols.
A més, durant aquestes dues setmanes que anem a disposar de l’exposició us passarem una petita activitat per a treballar a les tutories i/o a les classes que ho creieu convenient.

També, @radioribaroja ens ha convidat a explicar tot el projecte que hi ha darrere de l’exposició Shoà. Han assistit 3 representants de les 6 alumnes guia: Adriana, Carol i Abril junt la seua professora d’Història del Món Contemporani Sandra @ludoclio_

Ja podeu consultar l’entrevista completa al següent enllaç:

https://www.radioriba-roja.com/programs/entrevistesdactualitat/radioribarroja_podcast_8288?ref=wa

Estigueu atentes i atents al final de la entrevista es desvetlla una sorpresa…


Vore àlbum complet de fotografies

Per a que quede clar la distribució de grups i les hores afectades hem organitzat un cronograma on s’explicita en quin moment ha de baixar cada grup a veure l’exposició. També es mostra les alumnes participants i les hores que elles estaran fent de guies, per a que també ho tinga en compte el professorat corresponent. L’exposició es situarà a la cafeteria, entrant per la porta de dins de l’institut. Es prega que cada professor o professora afectat, baixe amb el seu grup a l’hora establerta a la tabla per a que l’activitat es puga desenvolupar en el temps i hora previstos. Si hi ha professorat que no li haja tocat en cap grup però que tinga interès d’assistir, és lliure d’acudir a qualsevol de les hores que hi ha marcades al cronograma. 

Amb tot, us donem les gràcies de bestreta per la vostra col·laboració.