Els estudiants de 2n de Batxillerat que cursen la matèria de “Gestió de Projectes d’Emprenedoria” en l’IES La Mola de Novelda, han desenrotllat com a producte final de la situació d’aprenentatge “Desafiament VCSS”, propostes d’innovació per a Verdú Cantó Saffon Spain SL,empresa de referència en l’envasament i comercialització de safrà, espècies i condiments,
Divendres passat 17 de gener de 2025 van tindre l’oportunitat de presentar estes idees davant representants de l’empresa. Comptem amb la vista al nostre centre de Juan Luis Dura Berenguer, administrador de l’empresa; Irena Bravo Senabre, responsable d’innovació; i Sandra Sirera Martínez, responsable de qualitat. La seua presència va ser fonamental, ja que van oferir un valuós feedback, a més de transmetre la seua experiència professional, subratllant la importància de la innovació en l’èxit empresarial. El context de l’activitat també va ser especialment significatiu, atés que Verdú Cantó Saffron Spain ha sigut recentment guardonada amb el Premi al Producte Innovació de l’Any 2025 per la seua innovadora gamma de sazonadores Latte Toc.
Els projectes, que van incloure prototips i anàlisis de l’impacte potencial de les innovacions, van impressionar als representants de Verdú Cantó Saffron Spain. Tant és així que l’empresa va decidir incorporar les propostes al seu banc d’idees 2025. Es tracta d’una gran oportunitat per a l’alumnat ja que les seues aportacions s’integren juntament amb les d’experts de l’empresa en un espai on es gesten les propostes més innovadores que Verdú Cantó Saffron Spain avalua per al seu desenrotllament i aplicació real. La proposta guanyadora rep un premi econòmic, així com el reconeixement de l’autoria.
Després de les presentacions, la jornada va culminar amb una taula redona en la qual els estudiants van tindre l’oportunitat de plantejar preguntes, compartir inquietuds i dialogar directament amb els professionals de l’empresa, els qui van respondre amb gran proximitat i professionalitat.
L’activitat no sols va permetre a l’alumnat demostrar la seua creativitat i capacitat per a dissenyar solucions aplicables al món empresarial, sinó que també els va brindar una oportunitat única per a desenrotllar habilitats blanes clau, com la comunicació en públic, el treball en equip i la gestió de la pressió en preparar i defendre les seues idees davant experts en la matèria.
El projecte conclourà amb una visita a les instal·lacions de Verdú Cantó Saffron Spain, on els estudiants podran conéixer de prop la història, organització i processos de producció de l’empresa.

