La setmana passada, del 6 a l’11 de febrer de 2023, 15 estudiants i la seua professora d’Espanyol com a Llengua Estrangera del Licée INFA LE MANOIR en Gouvieux (Chantilly-França), van visitar Novelda i el seu entorn en una visita del Programa Erasmus+ a través del nostre IES la Mola.
El passat curs es va establir el pont de connexió entre els dos instituts amb la visita de tres professors del nostre centre en novembre (Abraham, Reme i Joan Antoni) a Chantilly i la devolució de la visita per part de la seua professora, Ana Martínez Escolano, al febrer de 2022.
Aquest viatge dels nostres “correspondants” francesos ha sigut un èxit tant per les visites professionals realitzades com per l’intercanvi de relacions amb el nostre alumnat i professorat,
El viatge va tindre un denominador comú que és la família professional dels estudis que realitzen els alumnes francesos: Hostaleria i Restauració, i va consistir en la visita a 3 empreses alimentàries de Novelda (Infusions Ship, Carmencita i el Celler Finca Cesília i el seu restaurant), 2 instituts d’Hostaleria (Centre de Desenvolupament Turístic d’Alacant i l’Institut Vall d’Elda), així com el Mercat de Proveïments de Novelda i una varietat de bars, restaurants i establiments turístics de Novelda i Alacant on van descobrir i van gaudir dels nostres productes locals i alguns plats típics com la Paella, els Xurros amb Xocolate o el Xanxullo.
També van visitar el Castell de la Mola, el Santuari de Santa María Magdalena i el Casino de Novelda. Els establiments d’hostaleria col·laboradors van ser els restaurants Panach, La Posada, D’Cano, el restaurant del Casino i els pubs Paripé, El Rotllo i Tara, la xurreria Rubén, el karaoke Queen i comptem amb la col·laboració i suport de l’Hostal el Passatge i de Finques Travessia.
En tot moment van estar acompanyats pel nostre professorat i part de l’alumnat de Francés i dels Graus de Comerç i Màrqueting del nostre institut. Comptem també amb la col·laboració de Cableworld per a un programa informatiu i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Novelda.