Xarrada sobre l’autocontrol

I seguim organitzant xerrades per a les famílies i l’alumnat del nostre centre!

El passat dimarts dia 7 de maig de 2024 a les 19:00 h al saló d’actes de l’IES Josep Segrelles d’Albaida van tindre el plaer de rebre a Yessica Sanchis Sanchis, psicopedagoga especialitzada en altes capacitats i educació emocional, qui ens va parlar de “Com fomentar l’autocontrol i tolerància a la frustració”.

La frustració és un sentiment que forma part del desenvolupament humà saludable. Al llarg de la seua vida, els xiquets/es i adolescents viuran inevitablement nombroses situacions generadores de frustracions (fracassos, pèrdues, etc) i han de tenir les eines necessàries per a aprendre a tolerar-les i manejar-les. En aquest sentit l’educació emocional és molt recomanable.

Yessica ens va parlar sobre les pràctiques educatives de la parentalitat positiva, la qual genera vincles afectius des del respecte i l’amor, la resolució positiva de conflictes quotidians en la família mitjançant la comunicació assertiva i l’escolta activa. En tot açò l’autocontrol juga un paper fonamental. L’especialista ens va explicar què és l’autocontrol, tipus d’autocontrol i com fomentar-lo, començant sempre pels adults com a models educadors dels nostres fills/es. Tot això ens ajudarà a que la tolerància a la frustració augmente i amb això l’autoestima dels nostres joves i d’esta manera estarem contribuint a la millora de la seua salut mental, la convivència i la prevenció de l’aparició de comportaments no desitjables.

Volem donar les gràcies una vegada més a la nostra AMPA i, molt especialment a Yessica per les seues recomanacions i ajuda. Aprofitem per a agrair moltíssim a les famílies per la seua assistència a les xerrades, perquè tots sumem i el seu paper en l’educació dels nostres joves és imprescindible.