Jornada formativa en ciberseguretat

Continuem sumant amb la celebració d’una altra Jornada formativa per a famílies i adolescents dimecres 17 d’abril de 2024, a càrrec de l’especialista en ciberseguretat Mª José Montes Díaz, qui a més, forma part de la Junta de la nostra AMPA IES Josep Segrelles.

L’activitat ha estat dirigida especialment per a l’alumnat de 1r i 2n d’ESO i s’ha recomanat acudir a les famílies juntament amb els seus fills i filles.

En esta ocasió Mª José ha tractat sobre aspectes d’actualitat importants com l’adolescència en el món digital, perills i ciberassetjament. Les famílies i els seus fills i filles han pogut conèixer les diferents modalitats d’aquest tipus d’assetjament, com identificar les seues senyals en els adolescents tant en les víctimes com en els agressors, prestant especial atenció a qualsevol canvi de comportament cosa que és clau a l’hora de prevenir-lo i com actuar davant d’aquestes situacions.

A més a més, l’especialista ha parlat sobre els principals perills amb què els nostre adolescents es poden trobar a les xarxes socials com per exemple els reptes virals o el compartir informació privada, fotografies o vídeos propis o d’altres persones.

Finalment ens ha donat una sèrie de pautes d’actuació i recomanacions per a previndre problemes o per a demanar ajuda sobre ciberseguretat i assetjament com cridar al telèfon 017. Tot això ens ajudarà a educar els nostres fills i filles en el respecte cap a les persones i d’esta manera afavorir societats que defenguen els drets individuals així com el dret a la intimitat, la llibertat d’expressió i l’accés a la informació.

Una altra vegada donem les gràcies a l’AMPA i especialment a Mª José, per oferir-nos aquesta oportunitat!