Conferència Javier Urra

Hui (per dilluns 28 de març) hem assistit a la conferència del Dr. Javier Urra. Ha fet un recorregut per l’ésser humà, des de la infància, per a després centrar-se en l’adolescència. En aquest important període de la vida és on s’estableixen les bases sobre les quals es construeix la personalitat i el caràcter de les persones. En aquest punt ens ha parlat sobre com enfortir l’autodomini, com educar en el respecte, en l’assumpció de l’esforç, la importància d’estimular l’espiritualitat, aprendre a posar límits, com afrontar les frustracions, l’assetjament escolar, la violència de gènere, entre d’altres, i ha conclòs amb la importància de treballar les emocions com a ferramenta transversal per a articular la vida i convertir-la en sentiment, però sobretot un sentiment que siga coherent entre allò que es diu, el que es parla i el que es pensa i ací és on l’educació ha de ser la vertebradora per a transformar la societat.