Recordatori: Proves Cambridge Anglés A2, B1 i B2

MOLT IMPORTANT: Període d’inscripcions i pagament de matrícula per a les proves Cambridge d’Anglés A2, B1 i B2 fins el 16 d’abril en https://iesfib.es/alumnos (pagament en el compte de l’AMPA que figura davall)

Estimades famílies: 

Som centre obert de Cambridge per a la realització de les proves oficials d’anglés, adscrits al centre col·laborador oficial Kensite Cambridge Center. Aquesta decisió es va prendre per a facilitar al nostre alumnat l’obtenció de títols que són necessaris hui dia per a accedir a gran part de llocs de treball i fins i tot per a accedir a carreres universitàries anomenades ARA (d’alt rendiment acadèmic) en moltes de les nostres universitats espanyoles, on l’acreditació lingüística de B2 és necessària. 

Pensem que la possibilitat d’examinar-se en el seu propi centre, amb la parella de conversa que trien i sense haver de desplaçar-se, amb el que suposa en despesa econòmica i temps, eren suficients avantatges per a realitzar aquest compromís. 

No som centre preparador, sol examinador obert, però posarem a la disposició del nostre alumnat la informació i el material que els ajudaran a enfocar l’examen. En cursar l’assignatura d’Inglés en l’institut, l’alumnat hauria d’estar en disposició d’obtindre un nivell A2 al final de 4t d’ESO i un B1, en acabar el Batxillerat, però no hi ha límit d’edats i poden optar a títols superiors si posseeixen un nivell major. Si tenen dubte sobre a quin presentar-se, poden consultar amb el professorat del Departament d’Inglés. 

DATES. NIVELLS I TAXES 

La data de la convocatòria és el dissabte 1 de juliol, per la qual cosa no interfereix amb els exàmens finals de curs. Aqueix dia s’intentarà realitzar tots els exàmens escrits i orals. Les taxes són les oficials de Cambridge amb un descompte. La gestió de les mateixes amb el centre col·laborador es realitzarà a través de l’AMPA. 

NIVELL DE 
CERTIFICACIÓ
 

TARIFA AMB DESCOMPTE
PARTICIPANTS DEL CENTRE
 

TARIFA NORMAL 
PARTICIPANTS EXTERNS
 

KET (A2) 

98 € 

106 € 

PET (B1) 

105 € 

111 € 

FCE (B2) 

189 € 

199 € 

CERTIFICACIONS 

La convocatòria és única i, en cas de no obtindre el títol al qual es presenta (A2, B1, B2 amb diferents graus de major a menor A-B-C) segons the Cambridge English Scale (escala de qualificació de Cambridge), se’ls certificaria el nivell al qual han arribat per estar prop del mínim establit. Per exemple, si per a obtindre el B1 fa falta una puntuació en l’escala entre 160-140 i han aconseguit 138, se’ls emetria un certificat on s’especificaria que han aconseguit un nivell A2 (KET) dins del Marc Europeu de les Llengües. 

INSCRIPCIÓ I PAGAMENT DE LA MATRÍCULA 

El període d’inscripció i pagament de matrícula és del 27 de febrer al 16 d’abril. 

Les inscripcions es realitzen en l’aplicatiu de matrícula de la web del centre, on indicaran: 

  • Nom i cognoms  
  • Data de naixement de l’alumne/a 
  • Curs i grup 
  • Nivell al qual es presenta (A2-KET, B1-PET, B2-FCE) 
  • Company/a preferent (que també es presente) per a la prova oral. 

La matrícula s’ingressarà en el següent compte de l’AMPA: 

IBAN de l’AMPA Barrachina Cajamar: ES36-3058-2593-5027-2000-2228 

MOLT IMPORTANT: amb l’ingrés cal indicar nom i cognoms de l’alumne/a, curs i grup i nivell d’examen al qual es presenta (A2-KET, B1-PET, B2-FCE). Aquesta informació és imprescindible per a poder gestionar la matrícula de l’examen. 

CANDIDATS EXTERNS 

Qualsevol persona pot presentar-se a aquestes proves, però nosaltres només gestionem les sol·licituds del nostre alumnat. Tots els candidats externs que desitgen realitzar les proves en el centre han de posar-se en contacte amb el centre oficial Kensite Cambridge Center. 

EXAMEN 

La data d’examen és el dissabte 1 de juliol. Es realitzaran tots les proves el mateix dia si no sorgira cap inconvenient que fera convocar els orals en una altra data. Uns 10 dies abans de l’examen els enviarem el codi personal i tota la informació relativa a l’organització, horaris, etc. 

TÍTOLS 

Els resultats estaran disponibles a Cambridge el dia 10 d’agost i els certificats el dia 16 d’agost, però tarden aproximadament un mes a enviar-los. Si algú, necessitara un justificant de presentació a l’examen o un justificant de notes quan es publiquen, l’empresa examinadora li ho proporcionaria. 

Salutacions

Direcció