I Jornada de l’Aigua de l’IES Beatriu

Coincidint amb la nostra primera promoció de tècnics superiors en gestió de l’aigua, el passat 15 de març organitzem la I Jornada de l’Aigua en la Formació Professional.

La jornada és va iniciar amb una presentació del centre a càrrec del nostre director i posteriorment va comptar amb la participació d’entitats públiques i empreses privades referents en el sector de l’aigua urbana en una aposta per la formació professional com una de les claus per al desenvolupament del sector. Així, l’Ajuntament de Benidorm i l’Entitat Pública de Sanejament de la CV i les empreses Hidraqua, Millores Energètiques i WGM abordaran aspectes diversos al voltant de la gestió de l’aigua urbana amb l’accent marcat respecte a la digitalització de l’aigua.


Caixabank-Asociación FPEmpresa va oferir una visió sobre projectes de col·laboració entre centres docents i empreses a través de la convocatòria Dualiza. En aquest marc,¡ un apartat especial de la jornada va ser la presentació del projecte Dualiza impulsat pel el departament de cicles del centre titulat Banc d’assajos hidràulics i digitalització de l’aigua per al desenvolupament de la qual es compta amb la col·laboració tècnica d’Hidraqua i amb el finançament de Caixabank i l’Associació FPEmpresa. Posteriorment els assistents van poder visitar els tallers del centre i l’estat del muntatge dels bancs de proves del projecte.


Finalment, la cloenda de la jornada va ser a càrrec de Juan Ángel Conca gerent de l’Entitat Pública de Sanejament de la CV, que va posar de manifest la necessitat actual del sector de l’aigua de disposar de tècnics amb una base formativa sòlida, sent la FP un factor clau per al sector.


L’experiència ha estat molt positiva per a totes les parts implicades. Des del centre només resta agrair la col·laboració de tots els participants i assistents a la jornada que esperem siga la primera d’un gran nombre d’iniciatives per a oferir una FP de qualitat
ajustada a les necessitats dels sectors productius.