Accés Uni des d’FP

Accés des d’FP

Ingrés des de Formació Professional

INGRÉS EN LA UNIVERSITAT DES DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL.

RESOLUCIÓ de 17 de febrer de 2022, de la presidenta de la comissió gestora dels processos d’accés i preinscripció en les universitats públiques del sistema universitari valencià, per la qual es fan públics els acords de la comissió sobre l’estructura de les noves proves d’accés a la universitat i la determinació de les dates per a la realització de les proves d’accés a la universitat del curs 2021-2022 per als alumnes que estiguen en possessió dels títols de Batxillerat, de tècnic o tècnica superiors de Formació Professional, de tècnic o tècnica superiors d’Arts Plàstiques i Disseny o de tècnic o tècnica esportius superiors, o equivalents a efectes acadèmics. [2022/1515]

Vista l’Ordre PCM/58/2022, de 2 de febrer, per la qual es determinen les característiques, el disseny i el contingut de l’avaluació de Batxillerat per a l’accés a la universitat, i les dates màximes de realització i de resolució dels procediments de revisió de les qualificacions obtingudes, en el curs 2021-2022,  es resol:

En el sistema universitari públic valencià es determinen les dates de les proves d’accés a la universitat (PAU) del curs 2021-2022 per a l’alumnat que estiga en possessió del títol de Batxiller, o de Tècnic Superior de Formació Professional, o de Tècnic Superior d’Arts Plàstiques i Disseny, o de tècnic esportiu superior, o equivalents a efectes acadèmics, així com també els dies dels processos de reclamacions.

– Convocatòria ordinària: 7, 8 i 9 de juny de 2022.

     Qualificacions a partir de les 13.00 hores del dia 17 de juny de 2022. Les actes oficials dels resultats de les PAU es podran comprovar de manera electrònica en la pàgina web

    Sol·licitud de revisió de les qualificacions: 20, 21 i 22 de juny de 2022. El termini finalitza a les 14.00 hores del dia 22 de juny.
 

– Convocatòria extraordinària5, 6 i 7 de juliol de 2022.

   Qualificacions a partir de les 17.00 hores del dia 13 de juliol de 2022. Les actes oficials dels resultats de les PAU es podran comprovar de manera electrònica en la pàgina web

   Sol·licitud de revisió de les qualificacions: 15, 18 i 19 de juliol de 2022. El termini finalitza a les 14.00 hores del dia 19 de juliol.

Accés i admissió a la universitat en el curs 2022-2023

B) Estudiantat de cicles formatius de grau superior (títol de tècnic superior de Formació Professional, de Tècnic Superior d’Arts Plàstiques i/o de tècnic esportiu superior i equivalents).

La qualificació del cicle formatiu de grau superior serà equivalent a la nota d’accés a la Universitat de l’estudiantat de batxillerat, és a dir, a la qualificació del batxillerat més la de la fase obligatòria de la PAU amb la mitjana ponderada establida per normativa. Aquest estudiantat entrarà en la mateixa reserva de places de l’estudiantat de batxillerat i els estrangers, i podrà presentar-se, en la Fase Voluntària, als exàmens d’un màxim de 4 assignatures de les quals trien entre les de l’annex (les 13 troncals d’opció o les 4 troncals generals amb vinculació amb una modalitat de batxillerat o els 4 idiomes estrangers), per a poder augmentar la seua qualificació d’admissió fins a un màxim de 14 punts.

No s’estableix una vinculació d’estudis de CFGS amb les branques de coneixement de les titulacions, és a dir, l’estudiantat podrà accedir a un determinat grau independentment del CFGS cursat.

Més informació  https://innova.gva.es/es/web/universidad/informacion-pau

 

Accés directe (nota mitjana del títol)

Les persones amb un títol de tècnic superior de formació professional, de tècnic superior d’arts plàstiques i disseny o de tècnic esportiu superior i equivalents poden sol·licitar l’accés a la universitat directament amb la nota mitjana del seu títol (entre 5 i 10 punts). Hauran de sol·licitar-ho a través de la preinscripció.

Augment de la nota d’admissió (fase específica)

Aquelles persones que vulguen augmentar la seua nota mitjana poden examinar-se d’una sèrie de matèries (un mínim d’1 i un màxim de 4). Per al càlcul de la nota solament es tindran en compte els dos exercicis que proporcionen millor nota d’admissió.

Els exàmens coincidiran en contingut i en data de realització amb els de la fase específica de la prova d’accés a la universitat (PAU) per a batxillerat i tindran validesa per als dos cursos següents a la seua realització. Per a poder realitzar-los s’haurà d’aportar una certificació acadèmica oficial:

  • En el cas del títol de tècnic superior de formació professional: superació de tots els mòduls del cicle formatiu a excepció de la formació en centres de treball i, en el seu cas, el mòdul del projecte.
  • En el cas del títol de tècnic superior d’arts plàstiques i disseny: superació de tots els mòduls del cicle formatiu a excepció de la formació en pràctiques en empreses, estudi i tallers i el mòdul de projecte integrat. 
  • En el cas del títol de tècnic esportiu superior: superació de tots els mòduls del cicle a excepció dels mòduls de formació pràctica i de projecte final.

Aquesta certificació serà provisional perquè per a fer efectiva l’admissió als estudis de grau s’haurà d’acreditar el títol corresponent.

Càlcul de la nota d’admissió

Les qualificacions dels exercicis es ponderaran per 0,1 o 0,2 (sempre que la nota siga igual o superior a 5), segons la idoneïtat entre les matèries examinades i el grau al qual es vulga accedir, i poden augmentar la nota mitjana fins a 4 punts (es pot arribar a un màxim de 14 punts).

Les ponderacions seran les mateixes que actualment s’apliquen a l’estudiantat de batxillerat.

  • Nota d’admissió= NMC + [ponderació x M1] + [ponderació x M2]

NMC: nota mitjana del cicle formatiu
M1 i M2: les dues millors qualificacions dels exercicis ponderació= 0,1 o 0,2 segons la idoneïtat de la matèria i cada grau

L’adjudicació de les places es farà en funció de la nota d’admissió. Només en cas d’empat, es tindrà en compte l’adscripció entre el títol i la branca de coneixement a la qual pertany el grau.

Normativa

  • REIAL DECRET 1892/2008, de 14 de novembre, pel qual es regulen les condicions per a l’accés als ensenyaments universitaris oficials de grau i els procediments d’admissió a les universitats públiques espanyoles.
  • ORDRE 29/2010, de 20 d’abril, de la Conselleria d’Educació, per la qual es regula en la Comunitat Valenciana la prova d’accés a estudis universitaris per als alumnes que estiguen en possessió del títol de Batxiller, establida en el Reial decret 1892/2008, de 14 de novembre, pel qual es regulen les condicions per a l’accés als ensenyaments universitaris oficials de grau i els procediments d’admissió a les universitats públiques espanyoles.
  • Ordre EDU/3242/2010, de 9 de desembre, per la qual es determina el contingut de la fase específica de la prova d’accés a la universitat que podran realitzar aquelles persones que estiguen en possessió d’un títol de tècnic superior de formació professional, de tècnic superior d’arts plàstiques i disseny o de tècnic esportiu superior i equivalents.
  • ORDRE 39/2011, de 31 de maig, de la Conselleria d’Educació,per la qual es modifica la intitulació i l’artículo1 i s’addiciona un article 9 a l’Ordre 29/2010, de 20 d’abril, de la Conselleria d’Educació, per la qual es regulaen la Comunitat Valenciana la prova d’accés a estudis universitaris per als alumnes que estiguen en possessió del títol de Batxiller, establida en el Reial decret 1892/2008, de 14 de novembre, pel qual es regulen les condicions per a l’accés als ensenyaments universitaris oficials de grau i els procediments d’admissió a les universitats públiques espanyoles.

Veure la informació en la Universitat de València ací

Veure la informació en la Universitat d’Alacant ací


El Reial decret 1892/2008 (i posteriors modificacions) regula l’accés als estudis universitaris de grau i els procediments d’admissió. L’art. 26 estableix l’accés des d’estudis de tècnic superior de Formació Professional, Arts Plàstiques i Disseny i Tècnics Superiors Esportius.

Aquests titulats podran accedir sense necessitat de prova als ensenyaments universitaris oficials de Grau, encara que podran millorar la seua “nota d’admissió” presentant-se a la “fase específica” de la selectivitat (Ordre Ministeri d’Educació 3242/2010. BOE 17.12.2010)

Els estudiants podran presentar-se a un màxim de quatre exercicis en la fase específica. Per a obtindre la qualificació final d’admissióse sumarà a la mitjana d’expedient acadèmic del títol d’FP les dues millors qualificacions obtingudes en la fase específica multiplicant pel coeficient de ponderació 0.1 o 0.2.

Per a l’accés a estudis de grau de la Universitat d’Alacant s’ha establit la següent taula de ponderacions corresponent a assignatures de la fase específica de la prova d’accés a la universitat (selectivitat)

L’adjudicació de les places universitàries es realitzarà en funció de la “nota d’admissió”. En cas d’empat tindran preferència d’admissió els estudiants d’FP que hagen sol·licitat admissió a estudis de grau pertanyents a una branca de coneixement que estiga vinculada amb el seu títol de formació professional d’acord amb la següent taula.

PREINSCRIPCIÓ

Les sol·licituds d’admissió per a iniciar estudis universitaris es realitzen a través del procediment de preinscripció universitària (RD. 1892/2008. cap. VI).

Els estudiants de Formació Professional, Estudis d’Arts Plàstiques i Disseny i Tècnics Superior Esportius sol·liciten les places pel denominat “contingent general” juntament amb els estudiants procedents d’estudis de batxillerat.

Les sol·licituds de preinscripció s’ordenen per districtes universitaris que coincideixen amb les universitats d’una mateixa comunitat autònoma.

L’estudiant pot sol·licitar per ordre de preferència admissió en qualsevol de les titulacions que imparteixen les universitats d’un mateix districte.

Els terminis de presentació de sol·licituds per a la FASE ÚNICA de preinscripció s’obrin des de principis de juny fins a mitjan juliol.

RECONEIXEMENT D’ASSIGNATURES DE CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR

Els estudiants amb un Cicle Formatiu de Grau Superior podrà sol·licitar el reconeixement d’assignatures en el Grau sempre que pertanguen a la mateixa branca de coneixement. L’alumnat que sol·licite reconeixements des d’un cicle formatiu només ha de presentar el certificat acadèmic expedit pel centre de formació professional.

MÉS INFORMACIÓ D’ACCÉS A la UNIVERSITAT DES D’FP EN todofp.es i UPV