Altres projectes europeus
Cap als nivells avançats
La nostra primera incursió a Europa va tindre lloc durant el curs 2015-16, i es va tractar d'un xicotet projecte de 12 mesos de duració anomenat “Cap als nivells avançats”, que va establir les bases de la nostra trajectòria en els programes europeus. Al llarg d'eixe curs escolar, Ramón Antón, Inés García Sal i Ignacio Arenas, docents d'anglés i en aquell moment membres de l'equip directiu, a més de la llavors tutora de That’s English, Elisa García, es van desplaçar al Regne Unit per a participar en activitats de formació. Els cursos que van realitzar (“Bringing British Culture to Life”, “Blended Learning”, “English Phonetics” i “Teacher Training Development”) els van ajudar a implementar amb èxit noves estratègies d'ensenyament amb la finalitat d'enfortir la confiança del nostre alumnat i millorar la seua competència lingüística, especialment en els nivells superiors.
Blog d'activitats culturals EOI Elx: Bringing British Culture to Life by Ramón Antón
Formació per a l'èxit acadèmic, personal i laboral en el segle XXI
En 2019, la nostra actual directora, Maita Cortés, va rebre una proposta de José Tomás Pastor, professor del Centre de Formació de Persones Adultes Mercé Rodoreda a Elx, per a participar en un consorci que estava posant en marxa, un projecte anomenat “Formació per a l'èxit acadèmic, personal i laboral en el segle XXI”, l'objectiu del qual era aprendre a utilitzar la intel·ligència emocional i altres disciplines, com el “mindfulness”, el “coaching” i el pensament positiu, de manera que ajudaren al desenvolupament personal i social de l'alumnat, i ens proporcionaren eines per a millorar el seu rendiment acadèmic, gestionar el temps i manejar l'estrés.
D'aquesta manera, i sota la supervisió i coordinació de José Tomás Pastor, les professores d'anglés Ana Belén Aulló y Elisa García, representant a l'EOI Elx, es van unir als centres d'adults el Puntal de Crevillent, CFPA de Torrevella, i La Llotja i Mercé Rodoreda d'Elx. La participació en aquest nou projecte no va estar exempta de dificultats i alts i baixos, ja que es va desenvolupar en plena pandèmia mundial, la qual cosa ens va obligar a posposar les dates de realització de les mobilitats i allargar la duració del projecte, que finalment es va iniciar l'1 de juny de 2020 i va finalitzar el 31 de desembre de 2023. Afortunadament, el projecte va poder tirar avant i es van realitzar els cursos “Emotional Intelligence and Coaching Skills for Teachers, Schools, and Adult Education Staff”, a Bolonya, i “Teachers First!” a Guadalupe.
eTwinning
L'any 2018, l'Escola Oficial d'Idiomes d'Elx va començar a participar activament en projectes eTwinning entre centres europeus. El primer projecte, titulat „És weihnachtet bald", va ser coordinat per la professora d'alemany Silvia Blasco. Alumnes dels grups d'A1 d'alemany dels professors Ryszard Stanislaw i Silvia Blasco van tindre l'oportunitat d'intercanviar postals nadalenques amb alumnat de dos centres de secundària a Grècia i un altre a Dinamarca. L'experiència no va poder ser més motivadora, ja que l'alumnat, que només portava uns mesos aprenent alemany, va poder comunicar-se en aquesta llengua i compartir de manera breu informació sobre tradicions nadalenques típiques d'aquests països.
Mesos després, l'any 2019, la mateixa professora, Silvia Blasco, va organitzar i va dirigir amb la col·laboració de la professora d'espanyol Ulrike Kahl dos projectes paral·lels anomenats Avance!-Els geht's! en el grup d'A1 i Nur zu! Atreveix-te! en el grup de B1.1. En tots dos projectes va participar alumnat de l'institut de secundària Freiherr-vom-Stein-Berufskolleg en Minden, Alemanya. L'objectiu principal era la pràctica de la llengua, en aquest cas l'espanyol i l'alemany, ja que eren projectes bilingües. Per a això, es van dur a terme activitats comunicatives on els alumnes practicaven tot l'aprés en classe. A partir d'aquestes activitats, es creaven noves activitats que eren compartides en l'espai eTwinning i que els alumnes alemanys havien de realitzar. A més de millorar el seu nivell d'idioma, l'alumnat participant va poder aprendre nous aspectes culturals i, sobretot, es va divertir aprenent. Cal destacar de nou que l'alumnat participant en el projecte Avance!-Els geht's! era del nivell A1, i després de pocs mesos d'estudiar alemany, va aconseguir comunicar-se sobre temes quotidians amb participants natius.
Al juliol de 2019, el projecte Avance! - Els geht's! va rebre el Segell de Qualitat eTwinning i al març de 2021 vam obtindre el segell de eTwinning School per al curs 2021-22.