Inkscape és un editor de gràfics vectorials de codi obert, similar a programes com Adobe Illustrator, Corel Draw… El que ho fa únic és que usa com a format natiu el Scalable Vector Graphics (SVG), un estàndard obert de W3C basat en XML.
El procés de disseny pot començar amb un gargot en un tovalló, un esbós de les teues idees, una foto d’un objecte memorable o una maqueta virtual d’alguna cosa que no arribaria a funcionar per a acabar un projecte. Inkscape t’ajuda, des d’aquesta fase, a aconseguir un disseny de qualitat professional, preparat per a ser publicat en la web o en un mitjà imprés.
Si eres nou en el procés de creació de gràfics vectorials pot ser que et sentes estrany, però de seguida et sorprendràs de la flexibilitat i la potència que t’ofereix Inkscape. Normalment es prefereix el disseny vectorial per a la creació de logotips i il·lustracions que requereixen una gran escalabilitat, és a dir que es puguen ampliar o reduir a qualsevol grandària. Inkscape és un programa usat tant a nivell particular com per una gran varietat d’empreses (màrqueting o imatge corporativa, enginyeria/CAD, gràfics web o disseny de còmics).
Qualsevol projecte pot ser exportat a formats ideals tant per a navegadors web com per a impremtes.
Més informació:
- Web oficial: https://inkscape.org/
- Funcionalitats: https://inkscape.org/es/acerca-de/funcionalidades/
- Article en Wikipedia https://ca.wikipedia.org/wiki/Inkscape
Com s’usa
- Manual des del propi programa: “Ajuda → Manual d’Inkscape”. Inkscape porta una bona secció d’ajuda, manuals i tutorials a partir del menú “Ajuda”. Val la pena provar des d’ací abans que buscar en internet.
- Recursos d’aprenentatge Hi ha molts disponibles des del lloc oficial del programa, aprofita’ls!
- Un completíssim manual en PDF obra de Joaquín Herrera Goás (Joaclint Istgud) Inkscape Logo a logo