L’activitat que ens han proposat Rosana i Inma ha estat molt encertada: el llenguatge corporal és universal, i resulta adient per dramatitzar idees complexes i fer-les fàcils d’entendre als menuts. Les actrius han mostrat un gran coneixement de la primera infància, entrant poc a poc, condicionant l’espai i preparant l’activitat davant d’ells. Després s’han transformat en cada personatge amb calma, creant expectació, incorporant a l’espectacle totes les accions i aportacions dels xiquets i les xiquetes: açò els ha permés sentir-se protagonistes i participar amb respecte i entusiasme. Al llarg de la performance han anat apareixent les fórmules de cortesia, els hàbits i les emocions que ens fan comportar-nos de forma dolenta, de vegades.
Era una història de ratolins, un dels quals sempre estava enfadat i es comportava de mala manera amb els demés. Han utilitzat peluixos, fent referències, també, a ratolins coneguts de l’imaginari dels infants, mini escenaris, música i barrets. Les actrius han teatralitzat les diferents accions i emocions de cada personatge per contar-nos la història, i han utilitzat els barrets per jugar amb els xiquets i xiquetes a expressar emocions amb el cos i el gest: quan es posaven tots els barrets junts i havien d’expressar totes les emocions a l’hora, els feia molta risa. Per últim, hem ballat i ho hem passat rebé.
Jugar a “fer com si” és una estratègia que connecta fàcilment el pensament i l’acció. Els accessoris ajuden a treure fora la vergonya, doncs poden transformar-se en allò que desitgen, sense perdre la identitat.
I el moviment, necessari per interioritzar pensament i acció. El resultat: BENESTAR I ALEGRIA D’ESTAR JUNTS. PRACTICAR L’AUTO GESTIÓ JUGANT. DIFERENTS LLENGUATGES PER A CRÈIXER. Genial!!