Becas MEC 2024-2025

A continuación os dejamos la información y las instrucciones elaboradas por la Orientadora del centro para facilitar la solicitud de las Becas MEC para alumnado con NEAE para el próximo curso escolar 2024-2025. Podéis navegar por las diferentes páginas de cada documento pulsando las flechas que aparecen en la parte superior del marco del documento.

A continuació us deixem la informació i les instruccions elaborades per l’Orientadora del centre per a facilitar la sol·licitud de les Beques MEC para alumnat amb NEAE per al pròxim curs escolar 2024-2025. Podeu navegar per les diferents pàgines de cada document fent clic a les fletxes que apareixen en la part superior del marc del document.


Anexo-1_Presentacion_GUIA-PARA-SOLICITAR-AYUDA-NEAE-2024-2025-1


Instrucciones-Pdf

Per a accedir al tràmit polse el botó / Para acceder al trámite pulse el botón


Novetat curs 24-25

Educació prolongarà fins als 22 anys l’escolarització de l’alumnat dels Centres d’Educació Especial.

El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha anunciat que “per al pròxim curs 2024-2025 es prolongarà un any més, fins als 22 anys, l’escolarització de l’alumnat dels Centres d’Educació Especial”.

Rovira ha fet estes declaracions en roda de premsa, acompanyat del secretari autonòmic d’Educació, Daniel McEvoy, i la directora general d’Innovació i Inclusió Educativa, Xaro Escrig.

En total es beneficiaran d’esta mesura els 175 alumnes, nascuts en 2003, dels 45 centres d’educació especial sostinguts amb fons públics. El conseller ha explicat que es tracta “d’una reivindicació que les famílies d’este alumnat fa molts anys que estan demanant, però havíem d’esperar a tindre una garantia jurídica per a fer-ho de manera legal”.

En este sentit, José Antonio Rovira ha recordat que el Govern del Botànic “va generar a les famílies d’alumnes de Centres d’Educació Especial unes expectatives que no podien complir-se, i ho va fer en l’últim moment, després de huit anys de govern”.

“L’anterior secretari autonòmic d’Educació va firmar estant ja en funcions, el 6 de juliol de 2023, una resolució en la qual allargava l’escolarització fins als 22 anys d’estos alumnes. Però esta resolució presentava un problema triple, i és que, a més d’estar firmada en funcions, quan ja no li competia, anava contra el seu propi Decret 105/2022 i regulava el curs 2024-2025, en el qual sabia que ja no estarien governant”, ha assenyalat Rovira.

“Amb l’educació no es juga, i molt menys amb l’educació de l’alumnat amb necessitats especials. El Govern de Carlos Mazón ha treballat molt i en molt poc de temps per a poder donar una solució a l’escolarització de l’alumnat amb necessitats especials, que podrà prolongar la seua escolarització un any gràcies al suport de l’informe de l’Advocacia de la Generalitat”, ha indicat.

Per la seua part, la directora general d’Innovació i Inclusió Educativa ha explicat que la LOMLOE establix en els 21 anys la finalització dels estudis, i ha destacat la incoherència amb el Decret 105/2022 de l’anterior govern valencià, “que establix que en els centres d’educació especial l’alumnat pot romandre fins a la finalització del curs escolar de l’any natural en què complisca 21 anys. Este decret és, per tant, més restrictiu que la norma general”.

Per este motiu, “des de la Conselleria d’Educació hem sol·licitat a l’Advocacia de la Generalitat un informe, i amb el seu suport podrem allargar esta escolarització, amb independència que al llarg del curs estos alumnes complisquen els 22 anys. I a més tenim el compromís de modificar el decret heretat del Botànic”.

Escrig ha assenyalat que s’ha treballat juntament amb la Conselleria de Serveis Socials per a poder donar les respostes necessàries a estos alumnes i a les seues famílies.

Calendari Escolar 24-25

La Conselleria d’Educació ha publicat hui en el DOGV el calendari escolar per al pròxim curs 2024-2025. Els períodes de vacacions seran Nadal, del 23 de desembre al 6 de gener i Setmana Santa del 17 al 28 d’abril. S’indiquen també els dies festius nacionals i autonòmics i faltaran per determinar els festius locals.


La Conselleria de Educación ha publicado hoy en el DOGV el calendario escolar para el próximo curso 2024-2025. Los periodos de vacaciones serán Navidad, del 23 de diciembre al 6 de enero y Semana Santa del 17 al 28 de abril. Se indican también los días festivos nacionales y autonómicos y faltarán por determinar los festivos locales.

calendario-escolar-24-25

Entrega de dispositivos de bajo coste a alumnado del CEE Rosa Llácer

Lliurament de dispositius de baix cost a alumnat del CEE Rosa Llàcer

El passat 15 de maig, en un acte de solidaritat i compromís amb l’educació inclusiva, les Escoles San José Jesuïtes van entregar els dispositius de baix cost realitzats per l’alumnat de 1r d’automatització i robòtica als alumnes del Centre d’ Educació Especial CE) Rosa Llàcer.

Este projecte, va comptar amb la participació activa de la Directora General d’Inclusió Mª del Rosari Escrig Linares, l’alcaldessa pedània de Castellar l’Oliveral Mª Isolina Verdeguer, la directora de l’oficina de Catarroja i membre de l’equip del projecte «Sense Barreres» de Caixa Popular, Isabel Campos i el responsable de CARD Capacites – UCV, Francesc Bañuls.

Un Pas Avant en la Inclusió Educativa

El lliurament d’estos dispositius facilita l’accés a ferramentes digitals i recursos educatius a l’alumnat del CEE Rosa Llàcer. En un món cada vegada més digitalitzat, disposar d’estos recursos és fonamental per al desenvolupament acadèmic i personal dels alumnes, especialment aquells amb necessitats educatives especials.

Compromís i Col·laboració

Les Escoles San José Jesuïtes han demostrat una vegada més el seu compromís amb la comunitat educativa i la seua vocació de servici. Esta iniciativa reforça els llaços de cooperació entre diferents institucions educatives i governamentals.

Durant l’acte de lliurament, els representants de les Escoles San José Jesuïtes van destacar la importància d’esta mena de projectes per a construir una societat més inclusiva i justa. “Ens enorgullix poder contribuir al desenvolupament educatiu dels alumnes del CEE Rosa Llàcer. Creiem fermament que l’educació és un dret fonamental i estem compromesos a fer tot el possible per a garantir que tots els estudiants tinguen accés a les ferramentes que necessiten”


El pasado 15 de mayo, en un acto de solidaridad y compromiso con la educación inclusiva, las Escuelas San José Jesuitas entregaron los dispositivos de bajo coste realizados por el alumnado de 1º de automatización y robótica a los alumnos del Centro de Educación Especial (CEE) Rosa Llácer.

Este proyecto, contó con la participación activa de la Directora General de Inclusión Mª del Rosario Escrig Linares, la alcaldesa pedánea de Castellar l’Oliveral Mª Isolina Verdeguer, la directora de la oficina de Catarroja y miembro del equipo del proyecto Sense Barreres de Caixa Popular, Isabel Campos y el responsable de Card Capacitas – UCV, Francesc Bañuls.

Un Paso Adelante en la Inclusión Educativa

La entrega de estos dispositivos facilita el acceso a herramientas digitales y recursos educativos al alumnado del CEE Rosa Llácer. En un mundo cada vez más digitalizado, disponer de estos recursos es fundamental para el desarrollo académico y personal de los alumnos, especialmente aquellos con necesidades educativas especiales.

Compromiso y Colaboración

Las Escuelas San José Jesuitas han demostrado una vez más su compromiso con la comunidad educativa y su vocación de servicio. Esta iniciativa refuerza los lazos de cooperación entre diferentes instituciones educativas y gubernamentales.

Durante el acto de entrega, los representantes de las Escuelas San José Jesuitas destacaron la importancia de este tipo de proyectos para construir una sociedad más inclusiva y justa. “Nos enorgullece poder contribuir al desarrollo educativo de los alumnos del CEE Rosa Llácer. Creemos firmemente que la educación es un derecho fundamental y estamos comprometidos a hacer todo lo posible para garantizar que todos los estudiantes tengan acceso a las herramientas que necesitan”