PONENTS

Ernesto Villalba_CEDEFOP

Doctor en Educació Internacional i Comparativa per la Universitat d’Estocolm, ha ocupat càrrecs en diferents comités i grups de treball de l’OCDE, UNESCO i la Comissió Europea així com en el consell editorial de la European Journal of Education i altres revistes científiques. Ha treballat en el Centre d’Investigació sobre l’aprenentatge al llarg de la Vida (CRELL) en el Centre Comú d’Investigació de la Comissió Europea, contribuint al Monitor de l’Educació i la Formació i realitzant investigació sobre habilitats transversals i el seu mesurament. Actualment treballa en el Cedefop, en el area de la politícas de suport a la FP que engloben l’orientació, la validació i el finançament.

Cynthia harrison_CEDEFOP

Al Cedefop gestiona el projecte d’orientació permanent i coordina CareersNet, xarxa d’experts independents en orientació permanent i desenvolupament professional. Forma part d’un equip d’experts del Cedefop que troba sinèrgies en l’orientació professional, la validació de l’aprenentatge informal i no formal i el finançament de la FP i l’aprenentatge d’adults, dins de l’àrea de polítiques de suport a la FP, Departament d’FP i Habilitats.

Soledad Romero_Ponencia

Dra. en Ciències de l’Educació (Mètodes d’Investigació i Diagnòstic en Educació) per la Universitat de Sevilla. Ha participat i ocupat càrrecs en organitzacions dedicades a la pedagogia i l’orientació. Responsable de projectes d’investigació en la Formació Professional del sistema educatiu i en l’àmbit del Tercer Sector. Experta en l’elaboració i revisió de documents de l’administració pública per al desenvolupament de l’orientació al llarg de la vida. Experta amb l’Associació Espanyola d’Escoles de Segona Oportunitat.

Rikar Lamadrid Irekia_Director Tecnologia y Aprendizajes Avanzados de FP del Gobierno Vasco

De formació en FP II METALL A./MAQUINA-EINA i Màster en IWE (International Welding Engineer), és Professor de Formació Professional des de setembre del 2001, havent exercit funcions com a Director del CIFP Aretxabaleta Lanbide Eskola LHII, President de LANEKI, Vicepresident de IKASLAN GUIPÚSCOA i president de IKASLAN GUIPÚSCOA.”

05b Antonio Baos Relucio

 

 

 

company_gonzalez_maria_teresa_DGFP Castilla La Mancha

Llicenciada en Farmàcia per la Universitat d’Alcalá de Henares. Professora de secundària d’Assessoria i Processos d’Imatge Personal. Ha ocupat càrrecs directius en centres educatius i ha sigut Cap del Servei de Formació Professional.

 

 

05d Maria Rosario Gañan_DG de FPCanarias

 

 

13 Miguel Soler Gracia_Secretario Autonómico Edu

 

 

Ana Rumbeu_Valenciaport

Màster en Gestió Portuària i Transport Intermodal per l’ICADE Business School de la Universitat Pontifícia Comillas de Madrid. Màster Internacional en Gestió i Desenvolupament Estratègic del Talent per la Universitat Europea de Madrid. Responsable de dissenyar i desenvolupar programes de formació en direcció d’empreses, comerç internacional, transports, ports i logística de la Fundació ValenciaPort. Designada com a experta pel Ministeri d’Educació i Formació Professional d’Espanya per a l’elaboració, revisió i actualització de les qualificacions professionals de comerç internacional.

 

AGUEDA VILARRASA_Stadler

Llicenciada en Dret per la Universitat de València i la Université de Savoie. MBA per l’Institut d’Empresa. Consultora i responsable de recursos humans en diferents empreses, actualment duu a terme en Stadler Rail València la selecció, formació i desenvolupament de tot el personal on implementa el model de gestió per competències.

Vicent Contell Fontestad_Power Electronics

Llicenciat en Psicologia de les Organitzacions, compta amb 10 anys d’experiència en l’àrea de Rerursos Humans, tant en empresa final com consultoria. Dins de Power Electronics lidera l’estratègia en l’Atracció de Talent en les àrees d’Operacions, R+D, Tecnologia, Serveis Generals i Servei d’Assistència Tècnica.

06d Ralf_Mayer

 

Juan Sarrión_SDG de FP Mónica Moso_Caixabank

Doctora en Ciència Política i de l’Administració per la Universitat del País Basc. Investigadora Principal del Centre de Coneixement i Innovació de CaixaBank Dualiza i membre del Comite Executiu de la Xarxa Europea d’Investigació en Formació Professional (Vetnet).

Pilar Micó_IVQP

Llicenciada en Ciències Físiques. Professora de FP. Treballa en la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial des de 2018 on ha ocupat diversos càrrecs com el de Subdirectora General de Formació i Qualificació Professional.

Ricardo Guillem_CaixaBank Dualiza

Amb 30 anys d’experiència en gestió i polítiques actives d’ocupació i de formació, ha participat en diferents àmbits en institucions relacionades com ara el Consell Valencià de la Formació Professional, el Consell Social del CIPFP Misericòrdia, la Comissió de Seguiment de la Contractació laboral de la Província de València o la Comissió Executiva Provincial València del SEPE. Dins de CaixaBank Dualiza (Fundació per la Formació Dual de CaixaBank), actualment coordina la CV i les comunitats de Catalunya, Múrcia i Balears.

09a Juan Carlos Gallart_CCOO País Valencià

Grau en Relacions Laborals i Recursos Humans per la Universitat de València. Postgrau en Direcció Pública Local per la mateixa Universitat. Funcionari de l’ajuntament de València. Des de 2021 és Secretari d’Ocupació i Política Institucional de la Confederació Sindical CCOOPV.

Sebastián Pacheco Cortés_UGT

Llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat d’Extremadura. Màster en Gestió de la Qualitat de la Formació per la UNED. Expert Soci-Laboral per la Universitat Complutense de Madrid. Dins d’UGT ha tingut diferents responsabilitats en l’àmbit de la formació com ara Secretari Federal de Formació de la Federació Estatal de Serveis Públics (FSP-UGT) (1996-2016). Des de 2016 n’és Secretari Confederal de Formació.

Leonor Saiz_CEV

Directora Corporativa de Relacions Institucionals de la Família Martínez, també hi ha sigut Directora de Qualitat, Seguretat Alimentària i Medi ambient. Auditora Cap en Sistemes de Gestió. Tècnic Superior en Legislació Alimentària i Experta en Gestió de Crisi i Riscos Emergents i Frau Alimentari. Ha tingut presència institucional en associacions patronals i sectorials a nivell autonòmic, nacional i europeu. Ha exercit tasques a nivell docent i institucional en la UV, la Universitat CEU CH i EDEM.

Carmen Navarro Maria Capellan_CEAPA

Ha participat en diferents moviments associatius relacionats amb el món de la discapacitat i AMPAS. Ha sigut vocal i presidenta de la Federació de Valladolid (FAPAVA). És membre del ple del Consell Escolar de l’Estat.

Pedro J. Caballero_CONCAPA

Membre de la Comissió Permanent i del Consell Escolar de l’Estat així com de la Comissió Permanent i del Consell Escolar de Castella-la Manxa, és també conseller en l’Observatori Estatal de la Convivència Escolar. Ha rebut nombrosos reconeixements com el de formar part de la llista de les 10 persones més influents en Educació a Espanya per la Fundació Marqués d’Oliva durant tres anys consecutius i recentment el reconeixement a CONCAPA de la Corbata de Plata de l’Orde Civil d’Alfons X El Savi per la seua labor en l’àmbit educatiu del Ministeri d’Educació i Formació Professional.

portada_militant45 Laura Bermejo_CANAE

Estudiant de Formació Professional Superior de Anatomia Patològica i Citodiagnòstic. Responsable de Desenvolupament Sostenible en Xarxa Aitana (Xarxa d’Estudiants de la Comunitat Valenciana), federació que participa en CANAE (Confederación Estatal de Asociaciones de Estudiantes).

Rosa Cañada_Consell Escolar de la CV Inmaculada Olivares Alcazar_CIFP Cartagena

Diplomada en Relacions Laborals i Llicenciada en Ciències del treball per la Universitat de Múrcia. Ha exercit la seua labor docent durant 17 anys com a Professora de Formació i Orientació Laboral. És Coordinadora del projecte “Orienta en FP: Mirant al Futur ” del CIFP Politécnico de Cartagena dirigit a treballar amb alumnat i persones usuàries labors d’acompanyament i assessorament en matèria acadèmica i professional.

Eva María Herrera Jiménez_CIFP Cartagena

Llicenciada en Dret per la Universitat de Múrcia i en Antropologia Social i Cultural per la UNED. Màster en Prevenció de Riscos Laborals. Ha treballat durant 10 anys com a tècnica educativa de la Conselleria d’Educació de la Regió de Múrcia. Des de fa 19 anys és docent en el CIFP Politécnico de Cartagena de l’especialitat de Formació i Orientació Laboral i coordina el projecte “Orienta en FP. Mirant al Futur” dirigit a treballar amb l’alumnat i ciutadania l’acompanyament personalitzat en matèria d’orientació acadèmica i professional.

rpt

Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i professor d’ensenyament secundari per l’especialitat d’Organització i Gestió Comercial. Ha participat en estudis sobre l’FP dual en la CV i ha sigut ponent en jornades i cursos sobre l’FP dual. La labor de prospecció se centra en assessorar, donar suport, difondre les diferents eines d’FP desenvolupades per la DGFPIERE i impulsar interaccions i col·laboracions entre els diferents agents (centres educatius, organitzacions empresarials i entitats locals i comarcals) relacionats amb l’FP.

jose manuel tarazona_Ayto Sagunt

Llicenciat en Psicologia per la Universitat de València, especialitzat en Psicologia del Treball i de les Organitzacions. Màster d’especialització en Direcció i Gestió de Recursos Humans i formació complementària en Màrqueting i Distribució Comercial i en Adm. Pública. Ha treballat en intermediació laboral i de Tècnic en la UPV en l’àmbit de la Formació e-learning i a Distància. Des de 2015 regidor de l’ajuntament de Sagunt, ha gestionat diferents delegacions entre elles la d’Educació on ha treballat per a potenciar l’FP en la localitat i la comarca. Exemples d’això són les 3 fires de l’FP juntament amb els instituts de la localitat, el CEFIRE i altres institucions; la creació del Consell Sectorial de l’FP, on ha ocupat diferents càrrecs, o la construcció de l’IES Núm. 5 que ha permés que s’estiguen ara tramitant alternativament dos centres integrats d’FP.

Satur Domínguez_Fira de FP Sagunt

Tècnic del Departament d’Educació de l’Ajuntament de Sagunt, coordina diversos projectes relacionats amb l’absentisme. Ha exercit com a orientador en diversos centres educatius públics. L’any 2018 va fundar el Consell Sectorial de la Formació Professional de Sagunt del qual n’és ara Secretari.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Llicenciada en Ciències Ambientals i Enginyera Tècnica Forestal, especialitat en Explotacions Forestals per la UPV. Professora Tècnica d’FP de l’especialitat d’Operacions i Equips de Producció Agrària. És autora de dos llibres sobre temes d’FP de la família professional agrària.

Sergio Moratón_Fundación Vicente Ferrer

Llicenciat en Dret per la Universitat de València. Màster en Dret Fiscal. Va treballar com a consultor tributari per a empreses fins el 2000, any en què va abandonar la professió per a donar suport a la Fundació Vicente Ferrer. Especialitzat en gestió de projectes de Cooperació Internacional i en el context de l’Índia rural, actualment és el delegat de la fundació en la CV i en la Regió de Múrcia, labor que alterna amb estades en l’Estat de Andhra Pradesh (l’Índia).