Excursió 3r i 4t a les Coves de Canelobre i Busot

El passat 27 d’octubre els tocava als alumn@s de 3r i 4t eixir d’excursió en aquest primer trimestre. Van visitar les espectaculars Cuevas de Canelobre situades a les faldes del Cabeçó d’Or, en el municipi de Busot. La visita va ser guiada per l’interior de la Cova i vam aprendre les formes de la cova i com es formen: estalactites, estalagmites, columnes i meduses.

També ens van explicar que el seu descobriment s’atribueix als àrabs, allà pel segle X. Les coves no es van obrir al públic fins a passada la meitat del segle XX. Durant la Guerra Civil es van utilitzar com a taller de reparació d’avions per l’exèrcit republicà, i va anar en aqueix moment quan es va perforar l’actual túnel d’accés a la cavitat, així com diverses plataformes en el seu interior.

Les coves se situen a 700 metres d’altitud i comprovem, segons anava avançant la visita, que en el seu interior hi ha una de les voltes més altes de tota Espanya, amb una altura de 70 metres, com si fora una catedral.

Com a figures destacades en el seu interior, vam poder veure “La Sagrada Família”, un conjunt en el qual destaca una columna rocosa de més de 25 metres d’altura i “El Canelobre” (d’ací el nom de les coves), una estalagmita en el centre de la sala amb una antiguitat de més de 100.000 anys.

Com es pot apreciar, vam aprendre molt en aquestes coves. Després de la visita vam ser a Busot a un museu municipal sobre instruments musicals on també vam conéixer instruments tradicionals i tribals, de moltes altres cultures.