Dia de la Mona

Arriba el final del segon trimestre i per a endolcir l’últim dia, el col·le ens ha convidat a esmorzar la tradicional mona de Pasqua.

És un dia que preparem amb molta il·lusió : decorem i juguem amb ous de Pasqua i creem les nostres estovalles especials.
Tota la classe dels lleons us desitgem…

Felices vacances de Setmana Santa!

Dia de la Mona

Llega el final del segundo trimestre y para endulzar el último día, el cole nos ha invitado a almorzar la tradicional mona de Pascua.
Es un día que preparamos con mucha ilusión : decoramos y jugamos con huevos de Pascua y creamos nuestro mantel especial.
Toda la clase de los leones os deseamos…

¡Felices vacaciones de Semana Santa!

Dia de l’esport

 

Per a celebrar el Dia de l’Esport  hem preparat una carrera on tota la classe havia d’acabar el recorregut en el menor temps possible. El més important, és que havien d’ajudar-se entre ells, perquè el temps que comptava era el moment en el qual l’últim de la classe travessava la meta.

Els meus lleons tenien molt clar que:

“No importa perdre ni guanyar. L’important és la diversió.”

“Si cau un company, l’ajudem.”

“Ens hem d’ajudar sempre.”

“Quan guanya un amic, li diem: enhorabona.”

Valors molt importants que es promouen amb la pràctica esportiva.

Resolució de problemes

Tots els matins fem problemes matemàtics on estimulem el raonament.

Amb aquest joc (problema)  de repartiments regulars aconseguim que els xiquets entenguen en què consisteix «compartir» o «repartir» (en un futur, dividir). I amb ell també aprofitem per a treballar aspectes matemàtics com el comptatge, l’agrupació i el càlcul mental.

 

El nostre racó de l’hospital

En educació infantil, el joc simbòlic és el joc per excel·lència on els xiquets imaginen ser, imitant situacions que veuen en la vida real. En el taller de mans hem creat entre tots el racó de l’hospital, amb una consulta on podem jugar. Hem fet dos quadres per a fer proves dels ulls i convertir-nos en oftalmòlegs i hem pintat i decorat les lletres «hospital» i diverses creus. També hem inclòs receptes per a quan acudeix un pacient i vocabulari de malalties i medicines que haurà de prendre.

Ja ha arribat l’equip mèdic de la classe dels lleons!

 

 

 

 

Lletres i nombres amb el projecte “El cos”

Aprofitem el projecte que estem treballant  per a fer propostes manipulatives i divertides i afermar els continguts que estem treballant.

En aquesta ocasió hem utilitzat el vocabulari de les parts del cos mitjançant l’escriptura espontània. Havien d’agafar una imatge i buscar les lletres que tenia aqueixa part del cos en la caixa d’arena.

La proposta per a matemàtiques ha sigut un joc en el qual sumaven les quantitats que eixien en dos daus i havien de buscar en la silueta d’un xiquet el número obtingut. Per parelles, cadascun anava posant fitxes del seu color i en acabar comptaven quantes fitxes havien aconseguit posar.

 

Esmorzar divertit

Fer receptes de cuina, elaborar-les i manipular aliments resulta molt divertit.

En començar el taller cal llavar-se molt bé les mans, presentem els materials als xiquets i comencen a crear la seua cara divertida. En acabar, netegen les taules i el deixen tot arreplegat.

És gratificant veure com molts d’ells tasten aliments que inicialment no volien i com gaudeixen amb aquestes activitats.

 

Experimentem amb una galeta

Però que bones que estan les galetes! I si a més porten un poc de xocolata, ummmm..!

Aprenent el sentits, hem tastat, olorat, vist, tocat i escoltat quan menjaven galetes. A continuació, hem treballat per equips i hem completat un mural amb paraules per a cada sentit.

Un gran treball d’equip on s’han posat d’acord per a triar les paraules i s’han ajudat per escriure-les.

Bossa sensorial

Comencem el projecte del cos humà! La setmana passada vam aprendre les parts del cos i aquesta estem reconeixent els sentits i descobrint quines sensacions es perceben al voltant de cada un d’ells.

En el taller dels artistes han fet una bosseta sensorial. Han ficat dins d’una safata tots els elements que anaven a utilitzar i han experimentat amb ells: infusions per a olorar, cascavells per escoltar, pedres, fulles… per tocar i llaç, pompó… per a veure.

I aquest és el resultat del seu treball.

8 de març

Aquest matí la “seño” M Carmen m’ha portat a classe un llaç morat. De seguida “els lleons” m’han preguntat perquè el portava, i jo els he preguntat a ells què pensaven:

  • És un regal per a tu.
  • Perquè ets una bona “seño”.
  • Un adorn perquè estigues bonica.
  • Tu sempre estàs bonica (jeje, els he de voler)
  • Perquè és el dia de les xiques.
  • Perquè fa fred.
  • Perquè quan vages a un lloc i altra persona tinga la mateixa jaqueta sàpigues quina és la teua.

Com sempre, respostes especials que ens han servit per parlar de la igualtat entre xics i xiques per aconseguir que tots siguen tractats de la mateixa manera.

Treball cooperatiu

Els dilluns pel matí parlem del “cap de setmana”. Utilitzem una tècnica de cohesió de grup per a treballar l’expressió oral i l’escolta activa dels companys.

Ells tendeixen a triar sempre a les mateixes persones per a formar parelles, per això utilitzem  tècniques perquè facen l’activitat amb altres companys. Per exemple, posem música i ells van ballant per la classe. Quan deixa de sonar, la seua parella és la que està més prop d’ells. Hem de contar-li què hem fet el cap de setmana i hem d’escoltar-la amb atenció per a poder transmetre a continuació el que ens ha contat.

I si a més li afegim unes titelles per a parlar, la diversió està assegurada.

dav