IMOU-TE

Com cada any, el nostre centre participa en aquest programa que té com a objectiu difondre les bones pràctiques dels centres educatius de la Comunitat Valenciana. Enguany hem participat com a centre amfitrió i observador. Com a centre amfitrió, hem rebut escoles CEIP Doctor Esquerdo (La Vila), CEIP Poble Nou (La Vila), CEIP La Marina (Elx), CEIP Cervantes (Algorfa) i San Roc (Polop).

Aquests centres han pogut observar com organitzem els nostres espais i perquè, les ferramentes de treball i la dinàmica escolar. Quedaren encantats! Desitgem les servIsca d’inspiració.

Com a centre observador, hem visitat el CEIP Arrels d’Elx per poder observar la seua organització i dinàmica escolar. És un centre que porta la mateixa línia que nosaltres i que ens servirà per seguir inspirant-nos.

Aprenentatge entre iguals. Aprenentatge entre escoles. Compartir. Inspirar.

TROBADA RED PLANEA- CONSORCI DE MUSEUS de la CV – CEFIRE.TROBADA

El passat dissabte 25 de maig, es va realitzar l’última trobada de la formació REC Ràdio Expressió creativa. Convocatòria del Consorci Valencià de Museus de la GV, Red Planea i del CEFIRE. En aquesta última trobada, els 30 centres seleccionats  exposaren la seua experiència al voltant d’aquest recurs i això va fer el CEIP Puig Campana. Vicenta Picó, la nostra coordinadora radiofònica, va ser la que va exposar la nostra experiència i va estar acompanyada per la directora del nostre centre, Merxe Baldó, i per Matilda Senabre.

Enguany hem tingut el privilegi de formar part de la xarxa centres col·laboradors  i hem pogut aconseguir tindre l’equip de ràdio per a l’escola i rebre formació per portar-la endavant. Ens adonem que és una ferramenta fantàstica per comunicar-nos amb la comunitat educativa i desenvolupar la competència lingüística d’una manera lúdica i atractiva.

Seguim fent escola!

PROJECTE 5É: Ni una vida més a la deriva

Des del mes d’octubre, el grup de 5é ha estat immers en un projecte que té com a protagonistes a les persones migrants. A partir de diferents situacions que es viuen a l’aula eixim al món real per escabuzar-nos en una realitat desconeguda que ens ha impactat i que hem volgut compartir amb tota la comunitat educativa. Per tancar el projecte i el curs, hem organitzat una exposició que té la intenció de conscienciar a totes les persones que hi participen en ella. Aquesta, es va presentar el dia 31 de maig a la nostra escola junt a la celebració d’un mercat solidari de 2a mà en benefici d’Open Arms. A més, des de març, estem arreplegant diners amb diferents vidrioles repartides per distints punts del poble. Hem arreplegat quasi 900 euros!! Que, de segur, faran el seu paper dins del vaixell dels nostres amics de l’Open Arms. I no menys important; ha segut una experiència que ens ha canviat a tot el grup la imatge de la migració.

Moltes gràcies a totes les persones que heu col·laborat.

Estem molt orgulloses de la nostra feina de tot l’any i els seus fruits!

Informació. Consciència. Solidaritat. Activisme. Realitat. Ciutadans de primera. Comunitat Educativa.