Virus respiratoris

Estimades famílies, A continuació els informem de la comunicació conjunta de les Conselleries d’Educació i de Sanitat referida a les recomanacions a seguir en els centres educatius:

RECOMANACIONS BÀSIQUES PER AL CONTROL DE TRANSMISSIÓ DELS VIRUS RESPIRATORIS A L’ENTORN EDUCATIU

Davant la situació epidemiològica caracteritzada per un increment de casos de grip i d’infeccions respiratòries agudes (IRA) és important recordar i reforçar lesmesures preventives als entorns educatius d’alta interacció social. Aquestes mesures busquen disminuir, en la major mesura possible, la transmissió i la incidència nous casos d’IRA.Els virus respiratoris, com grip, SARS-CoV2, o Virus respiratori Sincitial (VRS) es transmeten principalment de persona a persona a través de la tos i els esternuts dels que estan infectats. Amb menys freqüència, una persona també pot contagiar-se en tocar una superfície o objecte contaminat amb aquests virus i despréstocar-se la boca, els ulls o el nas.Per això, cal recordar algunes mesures bàsiques eficaces per evitar l’aparició de nous casos d’IRA. Les principals mesures de prevenció a la comunitat escolar davant IRA són les següents:

• La vacunació és la millor manera de protegir-se contra la grip i altres virus respiratoris. Es recomana la vacunació davant de grip i SARS-Cov2 a tot el personal docent i auxiliar de l’entorn educatiu i que mantinga contacte amb els alumnes.

• La mesura més recomanable és la higiene de mans mitjançant un rentat de mans de forma freqüent, amb aigua i sabó o amb solució hidroalcohòlica.

• Davant de símptomes menors de malaltia respiratòria aguda (tos, esternuts, mucositat nasal…) és recomanable la utilització de mascareta en alumnes, professors i personal auxiliar. Davant d’altres símptomes com febre per sobre dels 38 graus, malestar general i/o dificultat respiratòria es recomana no assistir al centre educatiu.

• Cal evitar tocar-se el nas, els ulls, la boca o la màscara. En tossir o esternudar, s’ha de cobrir la boca i el nas amb la flexura del colze o amb un mocador d’un sol ús. • Utilitzar mocadors d’un sol ús.

• Ventilació natural a les aules i àrees d’alta interacció social, mantenint-ne una temperatura adequada. Implementant aquestes mesures senzilles, es contribueix a reduir la transmissió dels virus respiratoris en entorns educatius, protegint així la salut de la comunitat educativa, permetent així un ambient educatiu més segur i saludable per a totes i per a tots.