Acreditació Erasmus

ABRIL 2024

Mobilitat amb alumnat a Bulgària

El CEIP Bonavista d'Ontinyent continua desenvolupant el seu projecte de l’Acreditació Erasmus amb la mobilitat a la ciutat de Pazardzhik, a Bulgària. L'activitat s’ha dut a terme del 15 al 22 d’abril. En aquest cas, han participat 16 xiquets i xiquetes de 6è de primària i 4 mestres del centre.

Aquesta és la tercera mobilitat que es fa amb un grup d’alumnat des del CEIP Bonavista, encara que la segona dins de l’Acreditació Erasmus.

L’acreditació Erasmus va ser aconseguida pel centre a l’any 2021 i aquesta, així com totes les mobilitats que s’inclouen, es basen en els següents objectius:

- Millorar l’estil de vida saludable mitjançant l’augment de les activitats fisicoesportives al centre.

- Activitats preventives i de promoció de la salut mitjançant una alimentació adequada.

- Activitats de promoció de l’educació ambiental i l'ecologia

A més d’aquesta mobilitat, dins d’aquest projecte, s’inclourà la realització d’un jobshadowing a Cento (Itàlia) per part dos mestres de l’escola el pròxim mes de maig i altre jobshadowing a Bratislava (Eslovàquia), també a maig, on participaran 2 mestres més.

En aquesta ocasió, a l’igual que en la mobilitat anterior, l’alumnat ha estat acollit per famílies búlgares, participant així l’alumnat en els quefers diaris de la vida búlgara.

A la ciutat de Pazardzhik han pogut conèixer l’escola, el sistema educatiu i el centre històric de la ciutat, elegida ciutat europea de l’esport a l’any 2020. També han realitzat diverses visites culturals i eixides a llocs pròxims, com la visita a cova Snezhanka, on van gaudir d’un gran passeig per la natura;  la visita a la localitat de Manole , on van anar al centre d’informació cultural de Maltepe; i la visita a Plovdiv, on van anar al teatre Filipòpolis i van realitzar una passejada pel nucli antic de la localitat.

A l’escola, al llarg de la setmana, han realitzat diverses activitats educatives com diferents “escape room”, tallers d’alimentació, activitat física i jocs esportius, tallers relacionats amb l’ecologia, activitats musicals...

Per finalitzar la setmana, han visitat la capital de Bulgària, Sofia. Allí, han passejat pel centre, han visitat la catedral d’Alexander Nevski, l’edifici de la Presidència i el Parlament, entre altres coses.

Aprofitant la convivència en les famílies i la participació en diverses activitats de l’escola, l’alumnat ha pogut millorar la seua competència lingüística en anglès i aprendre algunes paraules i expressions en búlgar.

A Pazardzhik,  s’han marcat les bases de la propera mobilitat que es desenvoluparà en Ontinyent a l'última setmana de maig, amb el mateix alumnat que els ha acollit i que ara seran acollits per les nostres famílies on alumnat i professorat podrà veure tant el dia a dia del nostre centre, les costums, així com la pròpia cultura.

Sens dubte ha sigut una gran experiència la que han viscut, que enriqueix el procés d'internacionalització iniciat en el centre amb la tercera participació de l’alumnat.

Amb aquest projecte consolidem una escola arrelada al barri amb les finestres obertes al món, on a propers anys continuarem donant oportunitats a nous grups d'alumnat per tal de dur a terme estàncies a l'exterior de forma totalment finançada per la Unió Europea. Som Bonavista!

20240418_065140000_iOS-1
20240416_113647786_iOS-1
20240416_092444059_iOS
20240419_074749361_iOS

NOVEMBRE 2023

El 2 de novembre, Kike, Guillermo i Rebeca, en representació del claustre del CEIP Bonavista d’Ontinyent han participat al saló d’actes de la Conselleria d’Educació com a exemple de bones pràctiques dins de les Jornades Erasmus + KA 1. Al mateix acte han encoratjat als centres participants a incloure mobilitats d’alumnat així com la forma en què el centre ho realitza i tots els aspectes positius d’aquests tipus de mobilitats. A més a més, també han pogut resoldre dubtes sobre la gestió i l’organització dels mateixos per tal d’acompanyar als assistents en el camí de la internacionalització dels centres.

Què pensa l'alumnat participant a la mobilitat Erasmus?

AGOST 2023

Al CEIP Bonavista tanquem el curs 2022-2023 amb molt bones notícies. Dins del projecte d'internacionalització del centre acabem de rebre 19.064 € que ens permetran fins al 31 d'agost de 2024 moure una vegada més a l'alumnat de l’escola i desenvolupar diversos cursos de formació del professorat i un jobshadowing a Europa dins l'acreditació Erasmus. Amb la realització d'aquestes activitats a Europa pretenen millorar l'estil de vida saludable, promoure una alimentació adequada i desenvolupar noves activitats de promoció de l'educació ambiental i l'ecologia al nostre col·legi.

KA1 2023

JULIOL 2023

“El CEIP Bonavista d’Ontinyent tanca el projecte KA 121 del curs escolar 22-23 amb una mobilitat de professorat a Grècia dins del projecte de l’acreditació Erasmus”

 El CEIP Bonavista d'Ontinyent continua desenvolupant el seu projecte de l’Acreditació Erasmus amb altra mobilitat a la ciutat de Corfú, a Grècia. L'activitat s’ha dut a terme del 23 al 27 de juliol. L’acreditació Erasmus va ser aconseguida pel centre a l’any 2021. El curs 2021-2022 es van sol·licitar fons per poder dur a terme diverses activitats relacionades amb els objectius de l’acreditació Erasmus:

- Millorar l’estil de vida saludable mitjançant l’augment de les activitats fisicoesportives al centre.
- Activitats preventives i de promoció de la salut mitjançant una alimentació adequada.
- Activitats de promoció de l’educació ambiental i l'ecologia.

L’equip directiu de l’escola ha realitzat un curs de formació anomenat “Healthy teachers, healthy school”. L’objectiu d’aquesta formació ha estat conèixer de manera integral el significat de seguir estils de vida saludables. Des d’aquesta perspectiva, a més a més de cuidar l’estil de vida amb una alimentació saludable, realitzar activitats esportives, dormir les hores suficients, tindre una bona hidratació, entre altres aspectes, s’assenyala també la importància de dur endavant accions per a cuidar d’un mateix i poder així tindre relacions interpersonals de qualitat. Alguns exemples podrien ser: passar temps amb els amics i amigues, tindre aficions, disposar de temps per a un mateix o conèixer les pròpies fortaleses.

Al curs han pogut conèixer persones d’altres països i compartir experiències educatives que es duen a terme en les seues respectives escoles, relacionades amb l’objectiu del curs, i que podrien implementar al centre. També, han pogut realitzar algunes activitats fisicoesportives com ioga, pilates o senderisme.

Al mateix temps, aquests dies de formació han estat molt positius per poder establir relacions amb companys i companyes d’altres països i així dur endavant projectes futurs.

L’equip directiu del CEIP Bonavista fa una valoració molt positiva d’aquesta mobilitat ja que cada vegada es camina cap un desenvolupament del projecte educatiu de centre seguint uns dels seus principis més importants: una escola amb una mirada respectuosa cap al medi, que camina cap a la sostenibilitat i que promou estils de vida saludables.

A més a més de la formació, Kike, Guillermo i Juan s’han pogut apropar a la cultura grega visitant diferents espais de la ciutat de Corfú com el centre històric, diverses platges amb molta biodiversitat, així com illes properes. Tanmateix, i aprofitant la visita al país, el professorat ha pogut retrobar-se i compartir un dinar típic grec amb Cristina i Georgia, auxiliars gregues Erasmus que han estat realitzant pràctiques al nostre centre.

Aquesta és la última mobilitat dels fons desenvolupats al curs 2022-2023 dins del projecte de l’acreditació. De cara el proper curs el centre ha rebut novament 19.000 € que els permetrà realitzar noves activitats, com un jobshadowing, un curs de formació, així com una mobilitat d’alumnat a Bulgària.

Sens dubte, ha sigut una gran experiència la que han viscut, que enriqueix el procés d'internacionalització iniciat en el centre i que tanca aquesta nova fase Erasmus dins de l’acreditació.

MAIG 2023

“El CEIP Bonavista d’Ontinyent realitza la 2a mobilitat a Reggio Emilia  dins del projecte de l’acreditació Erasmus”

El CEIP Bonavista d’Ontinyent realitza mobilitat a Reggio Emilia dins del projecte de l’acreditació Erasmus”    El CEIP Bonavista d'Ontinyent continua desenvolupant el seu projecte de l’Acreditació Erasmus amb la segona estada a Reggio Emilia, Itàlia. L'activitat s’ha dut a terme del 16 al 20 de maig.

D'aquesta mobilitat destaquen emportar-se una mirada pedagògica àmplia del territori des de diferents vessants, on es cuida i s'acompanya la infància, tenint en compte els drets dels més menuts.

Han visitat centres niu (0-6) de la zona, on l'infant, l'adult i l'espai són els 3 elements fonamentals. Importància del 3r educador proporcionant espais que incentiven la seua autonomia, vinculació amb l' entorn i, tanmateix afavoreix la seua creativitat amb materials naturals, no estructurats que creen una relació osmòtica entre l'interior i l'exterior. On a més a més, s'ofereixen una gran mostra de materials que potencien totes les seves possibilitats sensorials, atenent a la seva importància, en els seus primers 7 anys de vida.

De la mateixa manera, cal destacar que queden meravellades per la simplicitat d'un projecte tan gran com ho és REMIDA. Concepte de sostenibilitat que va més enllà de la reutilització i el reciclatge. Es tracta d'un espai dotat de materials i recursos emmagatzemats, que han sigut donats i que no s'han utilitzat, i que en aquest centre estan organitzats i preparats per a la lliure utilització d'aquestos. En aquest projecte estan presents les institucions locals i els centres educatius i d'aquesta manera, tota la comunitat educativa avança cap a eixa mirada de cura i sostenibilitat del nostre planeta.

Tanmateix, van visitar el centre de la fundació Loris Malaguzzi, centre de trobada de professionals de diferents parts del món al voltant de l'educació. Es reunirem amb personal especialitzat que els va traslladar la seua filosofia d'escola, i on varen poder descobrir la seua essència, visitant els diferents espais i 'ateliers' que s'exposen a tot el centre.

Sens dubte ha sigut una gran experiència la que han viscut, que enriqueix el procés d'internacionalització i els ajuda a créixer com a escola.

ABRIL 2023

La premsa local es fa resó sobre la mobilitat amb alumnat del CEIP Bonavista dins l'acreditació Erasmus.

 

MARÇ 2023

“El CEIP Bonavista d’Ontinyent realitza la 2a mobilitat amb alumnat a Eslovènia dins del projecte de l’acreditació Erasmus”

 El CEIP Bonavista d'Ontinyent continua desenvolupant el seu projecte de l’Acreditació Erasmus amb la primera mobilitat a la ciutat de Ljubljana, a Eslovènia. L'activitat s’ha dut a terme del 26 de març al 2 d’abril. L’acreditació Erasmus va ser aconseguida pel centre a l’any 2021. El curs 2021-2022 es van sol·licitar fons per poder dur a terme diverses activitats relacionades amb els objectius de l’acreditació Erasmus:

- MiLlorar l’estil de vida saludable mitjançant l’augment de les activitats fisicoesportives al centre.
- Activitats preventives i de promoció de la salut mitjançant una alimentació adequada.
- Activitats de promoció de l’educació ambiental i l'ecologia

Aquesta és la segona mobilitat que es fa amb un grup d’alumnes, però la primera dins del projecte de l’acreditació.

Han participat 15 alumnes de 6é de primària i 4 mestres del centre. Dins d’aquest projecte, a més a més, s’inclourà la realització d’un curs a Reggio Emilia de dos mestres de l’escola el pròxim mes de maig i altre curs a Corfú en juliol on participaran 3 mestres més. Però aquesta ocasió, sens dubte ha sigut la més especial ja que per primera vegada, l’alumnat ha estat acollit per famílies eslovenes  participant en els quefers diaris de la vida eslovena. En aquesta ocasió, a la ciutat de Ljubljana, han pogut conèixer l’escola i el sistema educatiu, el centre històric de Ljubljana, capital verda europea a l’any 2023, diverses visites culturals com el llacs de Bled i passeig panoràmic amb vaixell pel riu Ljubljanica. A més a més, han realitzat activitat física, tallers de confecció de producte amb materials reutilitzats i sostenibles així com hem dur a terme diverses receptes saludables tant espanyoles com eslovenes. També hem visitat un centre de reutilització de productes poc comú al nostre país. En aquest context hem pogut observar la importància de l’ús del transport públic per evitar contaminació, així com el tancament del centre històric al tràfic i reconvertir aquests espais en zones verdes i peatonals.

Aprofitant la convivència en les famílies i la participació en diverses activitats de l’escola, l’alumnat ha pogut millorar la seua competència lingüística en anglés i aprendre algunes paraules i expressions en eslovè.

Tanmateix, l’alumnat ha pogut retrobar-se amb Urska, auxiliar de conversa a la nostra escola el passat curs i la qual ha sigut la qual ens ha ajudat a portar a terme el projecte així com gaudir un temps amb ella.

A Ljubljana,  s’han marcat les bases de la propera mobilitat que es desenvoluparà en Ontinyent del la primera setmana de juny amb el mateix alumnat que els ha acollit i que ara seran acollits per les nostres famílies on alumnes i professorat podrà veure tant el dia a dia del centre, les costums, així com la pròpia cultura.

Sens dubte ha sigut una gran experiència la que han viscut, que enriqueix el procés d'internacionalització iniciat en el centre amb la segona participació de l’alumnat però aquesta vegada acollits a famílies eslovenes.

El fons econòmic  al projecte 2022-1-ES01-KA121-SCH-000057578, dins l’acreditació Erasmus 2020-1-ES01-KA120-SCH-000095087, està cofinançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea. El contingut d’aquest/a article/notícia és responsabilitat exclusiva del CEIP Bonavista i ni la Comissió Europea ni el Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE) són responsables de l’ús que es puga fer de la informació ací difosa.

JULIOL 2022

KA 121

Al CEIP Bonavista tanquem el curs 2021-2022 amb molt bones notícies. Dins del projecte d'internacionalització del centre acabem de rebre 20.070 € que ens permetran fins al 31 d'agost de 2023 moure una vegada més a l'alumnat de l’escola i desenvolupar diversos cursos de formació del professorat a Europa dins l'acreditació Erasmus. Amb la realització d'aquestes activitats a Europa pretenen millorar l'estil de vida saludable, promoure una alimentació adequada i desenvolupar noves activitats de promoció de l'educació ambiental i l'ecologia al nostre col·legi. Bon estiu a totes i tots!

Acreditació erasmus certificat

L’Acreditació Erasmus és un sistema novedós de la nova convocatòria Erasmus que permet als centres amb més experiència en el món del programes europeus acreditar-se per poder sol·licitar fons d’una forma més senzilla i ràpida comptant amb un accés diferenciat a les convocatòries entre els anys 2021 i 2017.

L'acreditació europea pretén reforçar la dimensió europea de l’ensenyança i l’aprenentatge, millorar la qualitat de l’ensenyament/aprenentatge, fomentar els valors comuns europeus promovent el coneixement sobre el patrimoni europeu compartit i la riquesa de la diversitat així com contribuir a la creació de l’espai europeu d’educació.

L'acreditació és una gran notícia per al nostre centre que ens permetrà implementar el nostre Pla de Desenvolupament Europeu i realitzar un gran nombre de mobilitats i experiències d’intercanvi amb altres països europeus tant per a alumnat com professorat. El nostre centre apareix al llistat de seleccionats de tan sols 366 centres a l’estat espanyol on compartim llistat amb tan sols cinc CEIP’s de la Comunitat Valenciana i altres cinquanta-sis centres del territori valencià, tractant-se d’ùn privilegi per al nostre centre i aconseguint-ho a la primera convocatòria del mateix. Es pot concultar el llistat al següent enllaç:

L’acreditació Erasmus pretén consolidar tres objectius a llarg termini completament relacionats amb les arrels del centre però obrint la mirada a Europa per tal d’enriquir-los i consolidar l’estil de vida saludable que desenvolupem al centre. Els objectius plantejats són els següents:

- Millorar l’estil de vida saludable mitjançant l’augment de les activitats fisicoesportives al centre.
- Activitats preventives i de promoció de la salud mitjançant una alimentació adequada.
- Activitats de promoció de l’educació ambiental i l'ecologia.
Els següents pasos de l'acreditació serà la sol·licitud de fons econòmics així com la recerca de centres que puguen donar resposta als objectius plantejats al Pla de Desenvolupament Europeu així com organitzar les mobilitats tant d’alumnes com de professorat al llarg d’aquests anys.

L’Acreditació Erasmus és un sistema novedós de la nova convocatòria Erasmus que permet als centres amb més experiència en el món del programes europeus acreditar-se per poder sol·licitar fons d’una forma més senzilla i ràpida comptant amb un accés diferenciat a les convocatòries entre els anys 2021 i 2017.

 

Avís de privacitat: Ús de cookies pròpies per a anàlisis de visites

Este lloc web utilitza cookies pròpies amb l'únic propòsit d'analitzar el trànsit i millorar l'experiència de l'usuari. Les cookies són xicotets arxius de text que s'emmagatzemen en el teu dispositiu quan visites el nostre lloc. No compartim esta informació amb tercers ni la utilitzem per a fins publicitaris.

Veure política de cookies